crimmmxFriburg, 13 korrik  -Nuk jane ta rralla rastet kur lexojme ne portalet tona per vjedhje apo trafik droge bashkarisht mes serbeve dhe kosovarëve. Vec ketyre aktiviteve te përbaketa krimiminale  mediat zvicerane zbulojne se ata bashkarisht kane dhunuar nje te mitur. Keshtu eshte rasti i fundit,  kur një vajzë e mitur ne Friburg në vitin 2008 u sulmua dhe u perdhunua nga nje serb dhe nje kosovar, te cilet sot drejtesia zvicerane i dënoi me 7.5 vjet burg, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te Ministrise Publike nga kantoni.
Dy burra të cilët kishin abuzuar një vajzë pesëmbëdhjetë vjeç nga Estavayer-le-Lac (FR) në vitin 2008 janë dënuar përfundimisht për përdhunim, detyrimi seksual dhe akte seksuale me fëmijë.

Ishte e qartë një seancë e vajzës ajo kishte bërë të qartë kundërshtimin e saj për çdo akt seksual me dy burrat. Të dy përdhunuesit, një serb dhe një kosovar, ka pasur përkatësisht qe ne ate ohe kishin  nga 26 dhe 21 vjeç, kurse tash gati nga 30 vjec. Keta dy burra, serbi dhe kosvar  muaren ne shetitje te mituren qe me pas e derguan në banesën e njërit e tyre.  ër më shumë se një orë ata kishin abuzuar vajzën, nje  ditë para ditëlindjes së saj të pesëmbëdhjetë. Vajza kishte paraqitur ankes, për ate se çfarë i kishte ndodhur.

Në dy gjykime të lëshuar të mërkurën, TF konfirmon vendimin e ri të Gjykatës kantonale. Për më shumë se një orë të dy kanë abuzuar seksualisht në mënyrë të përsëritur me një vajzë të remeqerast drejtesi zvicerane i dha sot verdiktin  duke denuar me kater vjet (te parin) dhe te dytin me 3.5 vjet burg (bashakirsht 7.5)  njofton agjencia  e lajemeve “Presheva jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te Ministrise Publike nga kantoni. (Dosja e proc.gjyqesor:  6B_153 / 6B_246 2016/2016 i 14 qershorit 2016)vilvvovo

SHPËRNDAJE