Në  orët e para të mëngjesit zyrën e kryetarit të Kuvendit Komunal në Bujanoc është mbajtur një takim mes  z. Jonuz  Musliut  dhe zyrtarit të OSBE-së në Serbi Tomas Mur i shoqëruar nga bashkëpunëtorë. Problemet  politike, ekonomike, sociale dhe zgjedhjet në Serbi  ishin temat të cilat i diskutuan sot në kabinetin e kryetarit të Kuvendit komunal në Bujanoc Jonuz Musliut dhe z. Tomas Mur, zv.ambasadori i OSBE-së në Serbi.

 

Më pas, z.Mur ka takuar edhe kyretarine Komunës së Preshvës. Gjatë këtij takimi është biseduar për situatën në përgjithësi në komunën e Preshevës por edhe më gjerë, duke i shtuar theks të veçantë situatës ekonomike, politike dhe asaj të sigurisë. Ragmi Mustafa,  ka vlerësuar alrt rolin dhe  anagzhimin e OSBE-së në zgjidhjen e problemeve të shqiptarëve të Luginës, duke potencuar se misoni i OSBE-së është tejet i rëndësishëm në proceset e mëtutjeshme të zgjidhjes së problemeve cofsin ndëretnike apo poltike e ekonomike.

SHPËRNDAJE