Një studim i ri satelitor në Egjipt ka zbuluar 17 piramida të fshehura nën tokë dhe mbi 1 mijë varre të pa gërmuara.


Një ekip nga Universiteti i Alabamës ka analizuar imazhet satelitore të tokë që janë bërë me rreze infra të kuqe, të cilat mund të nxjerrin në pah materiale të ndryshme nën tokë.
Mbi 1 mijë varre dhe 3 mijë vendbanime antike janë zbuluar deri tani, transmetojnë agjencitë.
Gërmimet testuese kanë konfirmuar zbulimet e marra nga studimi satelitor – arkeologët tashmë kanë ardhur te dy piramidat nëntokësore.

SHPËRNDAJE