Si duket furnizimi i librave ne gjuhen shqipe nga Kosova per shkollaret e Lugines se Presheves mbet vetem premtime dhe fushata parazdhedhore. Themi keshtu, sepse  nxënësit e shkollave fillore që ndjekin mësimin në gjuhën shqipe në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ne vitin e ardhshëm do të kenë pesë tekste të reja. Përdorimi i teksteve të reja është miratuar nga Ministria e Arsimit, tha per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, dr. Shukri Ymeri.

Dom perkujtuar se Aleksandar Vuçiç kur ishte kyremnbister, kishte pohura se shteti do të ofrojë libra të lirë në gjuhën shqipe.

Résultat de recherche d'images pour "shukri ymeri"Dr. Shukr Ymeri tha per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se përdorimi i miratuar i librava, abetareve dixhitale, teksteve për artet për klasën e parë, të dytë dhe të tretë, si dhe tekstet për natyrën dhe shoqërinë për klasën e tretë, do të importohen nga Shqipëria.

“Librat e artit dhe natyrës shoqëria ne nuk kemi pasur, dhe abetare në gjuhën shqipe ekzistuar, por tani e ka miratuar përdorimin e një tjetër, më moderne, abetare dixhitale, në mënyrë që nga viti i ardhshëm, studentët do të jenë në gjendje të zgjedhin në mes të dy tekstet “, tha ne vazhdim dr. Ymeri.

Kryetari i Këshillit Kombëtar ka thënë se për secilën shkollë fillore tani të shkurtër nga katër deri në pesë tekste shkollore në gjuhën shqipe.

 

SHPËRNDAJE