Kryetarja e parlamentit serb Slavica Dukic-Dejanovic i ka deklaruar se nesër pritet formimi i qeverisë,dhe prijësit e rinjë të qeverive përkatëse betimin do ta bëjnë në mbrëmjen e nesërme.
Qeveria e re do të jetë me efikase megjithatë ajo nuk shprehet optimiste se seanca do të jetë e qetë pasi që mendon se do të ketë mjaftë debate.
Zonja parlamentare  shprehet se teksti të cilin do ta lexojnë ministrat gjatë betimit do të ketë pjesë edhe kushtuar Kosovës ku thuhet “Betohem për besnikëri ndaj Republikës së Serbisë,do të rrespektoj
 
Kushtetutën dhe Ligjin e Republikës së Serbisë,dhe do të marrë përgjegjësi dhe përkushtrim dedikuar ruajtjes si territor i Republikës së Serbisë edhe të Kosovës dhe Metohisë” /gazeta Blic 
SHPËRNDAJE