Per vizita  personaliteteve boterore, ne këte rast personaliteteve apo kryemnistrave tge n je vendi ekziston protkoli , te cilat paraaljmrohet se paku nje javë, dy apo nje muaj përpara. Sikur vizita e kryeministit shqiptare en Zvvicer eshte paralajmeruar qe nje javë. Vizita e paraléajmeruar e Vucit ne Kosovë edhe ate përmes disa portaleve tregon seriozitetin dhe se kjo vizite e pralajmeruar fille 24 ore përpara ishte pritur qe të deshtoj.

 

Me këte rest Vucic me tërheqjene nga kjo vizite me pretektst te kushteve duke se qeveria serbe nese s’eshtë  marrur vesh me qeverine kosovare, vetem po bene fushate vetes dhe qeverise homologe ne Prishtinë, ne stilin ju na kritikoni neve,  ne juve, ne shifemi serish ne Bruksel ne dreka e darka.?!

Nese jo Serbisë, po Kosoves nuk i tolerohen keto lojëra politike, ky luks per t’i bere fushate kryemistrit serb Aleksander Vucic kur dihet se Kosova ka sot shume halle e probleme ne vend, si me papunesime e madhe, me te madhe ne rajon  varfërinë, korrupcionin dhe prostitucionin ne initucionet kosovare,  skamjen, eksodin, krimin e organizuar, demarkacionin, liberalizmin e vizave, integirmet evropiane, synimet per ushtrinë, UNESCO-n , diplomat  e shqiptareve te Preshevës, librat per Luginen cka keto dy te fundit duket se janë harrur duket krejt ?!

 

Kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi të martën se nuk do të udhëtojë nesër për vizitë në Kosovë, pasi sipas tij nuk dëshiron t’i pranojë nënçmimet e Kosovës zyrtare.

Anulimin e vizitës së paraparë për të mërkurën në Leposaviq, kryeministri serb thotë ta ketë bërë, për shkak se nuk pranon kushtëzimet që ia ka bërë Qeveria e Kosovës. (“ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je premijeru i kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu u sredu 29. marta”)

“Nuk do të shkoj në Kosovë. Nuk vjen në shprehje një presion i llojit të tillë, as ‘cirku’ që po bën Prishtina”, ka thënë Vuçiq, pë televizionin shtetëror serb “RTS”. (“Ne idem na Kosovo, ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska niti cirkus koji pravi Priština“)

Ndryshe, Qeveria e Kosovës, në lidhje me vizitën e kryeministrit serb në Kosovë, ka marrë vendim për ta lejuar këtë vizitë, për vetëm tri orë.

SHPËRNDAJE