Preshevë, 6 qershor -Presidenti i posaemeruar i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ne kuader tê konsultimeve me listat zgjedhore të kandidatëve për kryeministër të ri sot do te takoj perfaqesuesit  e pakicave ne Serbi, ne këte rast edhe ata nga Lugina e Preshevës njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te kabinetit te presidentit serb.

Ndryshe Delegacioni i PVD, sipas Fatmir Hasanit, deputet i cili neser do te udhëtoj per Boegrad pritet të dinë mes shume  nëse PVD do jete pjesë e qeverisë së re dhe për të mesaur se çfarë qëndrime do te kene  autoritetet e qeverise se re ndaj shqiptareve etnik  ne Luginen e Preshevës.

 

“Ne do te mbshtesi at qeveri e cila do te ndryshoje kursin politike ndaj shqiptereve etnik ne Lujginës.  Prandaj edhe neser do te takoj madadarin e qeverise se re,  presidentin Vucic te cilit do t’i shfaqim propozimet tona ne favor te nydsimit, avancimit te procesve, ne vecanti  realizimin e te drejtave tona legjitime  kombëare ne Medvegje, Bujsanoc dhe Medvejgë te cilat kersan jane te segjurau Beogradit edhe nga Keshilli Evrpian nga Strasburgu. Me kete rast  ne  do t’i leme ny zyren e tij  doumnetin prej shtate pikash, kerkesat mbi Lgine e Preshevës  per qeverin e ardhshme..”   ka thëne per agjenci e elajemeve “Presheva Jonë” deputeti shqipare ne Parlamentine e Serbise z.Fatmir Hasani.

Neser në oret e pasdites (17.00)  ështe ftuar ne nje takim me ekte karakter deputeti shqiptar nga Presheva Fatmir Hasani nga lista zgjedhore të Partisë së Veprimit Demokratik.

 

 

 

 

SHPËRNDAJE