Preshevë, 13 mars  -Në mbledhjen e Kryesisë së Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, shpërndarja e buxhetit për këto komuna u ra dakord në shumën prej më shumë se 2 milionë euro. Se kush sa e don pere vete Luginen e Presheves po kuptohet. presidneit serb Vucici jep 2 milion euro per Medvegjën, Bujanocin dhe Preshevën, kurse presiodenit kosovar Thaci, qe po “bombardon” mediat me deklarata “per bashkim”  nuk  eshte në gjendje te siguroj sa dy Abetare?! edhe pse presidenti kosovare ne Amerike i ben rrush e kumlla 2 milione te shtetit per ta botuar nje liber apo pe rnje ierviste neper gazeta, shkruan agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Ljami i dites sot eshte se buxheti i Trupit Koordinues sivjet arriti në 264 milion e 33 mijë dinarë dhe kritereve të përcaktuara, cka Presheva ka marrë 38.5 për qind, 41 komunat e Bujanocit, 5 për qind, ndërkohë që komuna e Medvegjës i takon 20 për qind.

Nga buxheti i Trupit Koordinues, në këtë mënyrë komuna e Bujanocit ka marrë 109.573. 695 din, Presheva 101. 652.705 din. dhe Medvegjë 52.806.600 din, shume kjo qe i bie mbi 2 milion euro, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kryetari i Trupit Koordinues Zoran Stankoviq tha se fondet u shpërndanë komunave përmes Trupit Koordinues nga Qeveria e Republikës së Serbisë.

“Këtë vit, një komision për zhvillimin e kritereve për shpërndarjen e fondeve të transferimit në të cilën ata ishin përfaqësuesit e tri komunave dhe kritereve të rëna dakord me të cilin të ndajë komuna transferimin sradstva”, tha Stankovic ..

Në presidencën e Trupit Koordinues u miratua një raport mbi punën e organit qeveritar për vitin paraprak dhe u miratuan aktivitete të reja për këtë vit.

SHPËRNDAJE