E pabesueshme por mëse e vërtetë: Një vajzë amerikane me vetëm 2 vjet dje ka shpëtuar jetën e gjyshes së saj nga një sulm në zemër rat ky i cili ka mahnitur ekipin shpëtues dhe mbarë qytetin, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

New-York, 27 dhjetor / AIK-Presheva Jonë

Derisa gjayshja e saj 77 vjeqare Virginia Clafin ishte shikuar televizionin ndihet keq dhe bien në dysheme, nga ky sulm i zemrës…Aparati automatik i cili ishte i lidhur ne doren e saj ka cingrruar telefonin kater herë për të alarmuar urgjencën…por ishte vonë sepse ajo në vend që ta kapte receptorin veq kishte rënë, ishte shtrirë në dysheme dhe nuk ka lèvizur dot.  Por, në ato momente voglushja dy vjecare Aliya ka vërejtur se dicka nuk është në rregull me gjyshen e saj dhe papritmas ka  kapur telefonin i cili ka vazhduar te cingerronte dhe arrin te komunikoje me atë gjuhen e vete fillestare me personelin e ndihmës duke njoftuar ata për gjyshen e vet se nuk ndihej mirë Aliya ju ka shpjeguar atyre se gjyshja ka rënë “bum” në dysheme dhe tash po “flen” dhe nuk po lëviz fare…Pas ketyre fjaleve ndihma e pare ka arritur me urgjence në vendi  e ngjarjes dhe me intervenim të shpejtë kane shpëtuar jeten e gjysesh se Aliyas. Sipas mjekëve jeta  e gjyshes 77 vjecare ishte ne pikpyetje dhe se ajo varej  me sekonda dhe sikur t mos ishte telefonata  e mbeses se saj te vogel, ajo me nuk do ishte gjallë. I habitur me këtë gjest të voglushes Aliya, shefi i ekipit Steven Lague ka thënë press-it se “Në karrierën time 28 vjecare, nuk kam hasur në një rast tillë, në një fëmijë të bëjë diçka të ngjashme, ajo është me të vërtetë një rast që ka na mahintë dhe na ka gëzuar” Për më tepër, për guximin e saj shefi i ekipit të ndihmës ka falenderoj Aliyen, duke i  sjellull kukull-mjek me një stetoskop. Aliya mori dhuratën duke përqafuar edhe gjyshen edhe kukullenn dhe tha se  “Këto janë  dhurata  e mia dashurra..”.

SHPËRNDAJE