Edhe pse Lugina e Preshevës shumicë shqiptare janë pranuar vetëm 11 kandidatë nga radhët e shqipatarëve, nga gjithsejt 20 sish ?! Pamvarësisht, se ku e kush e ka bërë këtë përzgjdhje dhe në cfarë kriteresh ështe bërë ky klasifikim, nuk është korrektë. Kjo është edhe një shkelje e radhës e shqiptarëve, në ketë rast të studetëve nëse kemi parasysh proporcionin e popullsisë.  Për dallim nga këto institucione të një shteti dyfishin e  studentëve shqiparë nga ky numër që paska ndarë për studentët  shqiptarë nga Lugina sot i mbajnë privatisht me burse mërgimtarët tanë nga diaspora.


Preshevë, 1 mars

Komisioni i trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë për përzgjedhjen e bursistve, studentë në Univerzitetin e Novi Sadit, pas kryerjes së procedurës,vërtetimin e kushteve formale dhe realizimin e intervistës me kandidatët që kan aplikuar, ka marrë vendim dhe ka formuar listën e kandidatve të cilët kan përmbushur kushtet e parapara me konukurs.

 

 

JA EDHE EMRAT E BURSISTËT SHQIPTARË NGA LUGINA E PRESHEVËS

 

1. Albulena Sulejmani(Bujanoc), 2.  Rinor Halimi (Preshevë), 3.  Sheval Destani (Preshevë), 4.  Mërgime Hajdari(Preshevë), 5.  Vështrim Haliti (Preshevë), 6. Venhare Destani (Bujanoc), 7. Gilena Rexhepi (Bujanoc), 8. Sunaj Fetahi (Bujanoc) 9. Femi Imeri (Bujanoc),10. Mirlindja Junuzi (Bujanoc) dhe 11.  Ehad Beqiri (Preshevë).

 

Edhe pse Lugina e Preshevës shumicë shqiptare janë pranuar vetëm 11 kandidatë nga radhët e shqipatarëve, nga gjithsejt 20 sish ?! Pamvarësisht, se ku e kush e ka bërë këtë përzgjdhje dhe në cfarë kriteresh ështe bërë ky klasifikim, nuk është korrektë. Kjo është edhe një shkelje e radhës e shqiptarëve, në ketë rast të studetëve nëse kemi parasysh proporcionin e popullsisë. Për dallim nga këto institucione të një shteti dyfishin e  studentëve shqiparë nga ky numër që paska ndarë për studentët  shqiptarë nga Lugina sot i mbajnë privatisht me burse mërgimtarët tanë nga diaspora.

Sidoqoftë, kursi i gjuhës sërbe për kandidatët e nacionalitetit shqiptar fillon të shtunën më 3 mars 2012. Rreth vendit dhe kohës së mbajtjes të kursit kandidatët do te informohem me kohë.

SHPËRNDAJE