“Nuk do të ketë ndryshime në kufij, por unë do të doja të bëhesha pjesë e Preshevës dhe Medvegjës..” ka thene kyreparalmentari kosvar Kadri Veseli citon portali Kossev, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli, argumenton se “nuk ka asnjë mundësi për të ndryshuar kufijtë në rajon”, por do të, megjithatë, “më të dashur, kur Kosova hyri në komunat në jug të Serbisë qendror – Preshevë dhe Medvegjë, në qoftë se Serbia ranë dakord për këtë,” me kusht që tha , “shteti ynë nuk ka asgjë për t’i dhënë Serbisë”. (“Veselji: Uzećemo Preševo ako Srbija prihvati, ali nemamo šta da damo“)

“Jo më shumë se unë do të doja të Preshevë dhe Medvegjë të bashkohet me Kosovën. Ne me kënaqësi do të pranojë një marrëveshje dypalëshe në qoftë se Serbia e pranon diçka, por ne nuk kemi asgjë për të dhënë,” tha ne vazhdim per tv T7

Veseli, i cili gjithashtu është kërcënuar më parë për të “kufijve të Kosovës të jetë e ngrohtë”, thotë se “hapja e çështjeve kufitare në Ballkan do të thotë gjithmonë luftë.”

“Kjo është ajo që unë dua të ju them dhe unë do të jem i drejtpërdrejtë – nuk ka, dhe nuk ka mundësi për çdo ndryshim të kufijve”, ka thënë Veseli shtypur tregojnë.

Megjithatë, thotë Prishtina, “është e hapur për mundësinë që të ashtuquajturën Lugina e Preshevës të bëhet pjesë e territorit të Kosovës”

“Ne jemi të hapur për mundësi për t’u bashkuar me atë pjesë të Kosovës. Është normale se ne jemi të interesuar në atë që kjo pjesë të bëhet pjesë e Republikës së Kosovës. Konflikti Periudha nuk ekziston më. Tani ne jemi në një kohë të dialogut”, ka thënë Veseli.

Ai pohon se në asnjë takim me përfaqësuesit ndërkombëtarë, u përmend edhe mundësia e “shkëmbimit të territoreve”.

“Asnjëherë nuk është përmendur, ju them me siguri të plotë”, tha kreu i parlamentit të Kosovës dhe kreu i Partisë Demokratike të Kosovës, i cili është në pushtet.

SHPËRNDAJE