Sëmundjet kardivaskulare njihen ndryshe si vrasësit e heshtur dhe shumë faktorë ndikojnë në përkeqësimin e shëndetit të zemrës. Stresi, ankthi, anemia, frika madje dhe disa lloje medikamentesh mund të shkaktojnë takikardi, por veç tyre disa ushqime dhe pije luajnë gjithashtu luajnë një rol jo pak të rëndësishme. Më poshtë do të lexoni të gjitha produktet ushqimore që shkaktojnë rrahje të shpejta e të çrregullta të zemrës.

Alkooli

Pirja e alkoolit rrit të rrahurat e zemrës në një minutë dhe nëse pini alkool çdo ditë, për një kohë të shkurtër ju do të zhvilloni probleme shëndetësoret si aritmi, ventricular takikardi, fibrim arterial etj, shkruan living.

Kurat natyrale bimore

Disa lloje të caktuara bimësh mund të shkaktojnë aritmi nëse merren në doza të mëdha. Efedra është një lloj bime e cila merret për të kuruar alergjinë apo të ftohtin, por efekti anësor është shumë herë më i rëndë sesa përftimi nga kjo bime. Efedra përshpejton qarkullimin e gjakut duke shkaktuar edhe atak kardiak.

Regjim i parregullt ushqimor

Shumë calcium mund të dëmtojë zemrën tuaj ndërsa një mungesë e këtij minerali mund të shkaktojnë rrahje të çrregullta të zemrës ! Si ky mineral janë dhe shumë shembuj të tjerë që mbështesin rëndësinë e një diete të shëndetshme dhe të rregullt ushqimore.

Kafeja dhe të gjitha produktet që përmbajnë kafeinë mund të shkaktojnë çrregullime të zemrës nëse e teproni.

SHPËRNDAJE