SKANDALOZE:

Zyrtarja e UEFA-s në Nyom sot i  ka deklaruar agjencisë informative “Presheva Jonë” se  “gjatë seances dyditore  të Komitetit Ekzekutiv në Stamboll që ka përfunduar sot  jo vetëm se është biseduar për Gjibraltarit, por është vendosur edhe  të votohet në vitin e ardhshëm për anëtarësimin e saj në UEFA..Por, për Kosovën, shprehim keqardhje se as kesaj radhe nuk është biseduar për Kosovën…” Pyetjes sonë se për cfarë arësye nuk është biseduar edhe për Kosovën, kur dihet se edhe  Gjibraltarit nuk është anëtare  e OKB-së, ajo na u përgjigj shkurt se  “për këtë mund  ta pyesni Michel Platinin dhe se vetem aim und ta dijë pse ?..”

 

Nyon/UEFA, 21 mars

 

Komiteti Ekzekutiv i UEFA sot ka përfunduar pumnimet e Sesioni dy-ditor në Stamboll  ku vec pos disa vendimeve u vendso edhe për procesin e tenderit për UEFA EURO 2020.

Një ftesë do tju dërgohet  53 shoqatave anëtare të UEFA  për të treguar mbi kriteret minimale në aspektin e numrit dhe kapaciteteve të stadiumeve. Shoqatat kanë kohë të përgjigjen deri në 15 maj për të deklaruar interesin e tyre për organizimin e turneut përfundimtar me 24 ekipe. Nëse disa organizata të interesuar, UEFA do të nisë një proces tenderimi për 18 muaj, i cili do të lejojë kandidatët për të zhvilluar aplikacionet e tyre.  Për më tepër, Komiteti Ekzekutiv i UEFA refuzoi kërkesën e klubeve Uellsit duke luajtur në ligën angleze të jetë në gjendje për t’u kualifikuar për në Europa League UEFA nëpërmjet Kupës së Uellsit. Komiteti Ekzekutiv i UEFA miratoi organizimin e një prerje femërore transnacional përfshijnë ekipe të lartë nga Belgjika dhe Holanda në një bazë të gjykimit për një periudhë prej tre vjetësh.

 

Burimet tona nga UEFA I kanë deklaruar sot agjencisë informative “Presheva Jonë” se gjatë dy ditëve në Stamboll të Turqisë  në kuadër të punimeve të komiteti ekzekutiv të UEFA-s nuk është biseduar për Kosovën, rrespektivisht kërkesën e  FFK për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë botërore të futbollit. Kërkesës së kreut të FFK-së nga Prishitna UEFA vazhdimisht ju është përgjigjur negativisht ose i ka kushtëzuar me atë  që Kosova duhet të jetë së pari anëtare OKB-së e pastaj në UEFA, siq  i kishte deklaruar në bisedën e fundit për agjencinë informative “Presheva jonë” vetë shefi  i UEFA-s Michele Platini.

Sot nga zytarët e kësaj  organizate ndërkombëatre të futbollit me seli në Nyon  kemi mësuar se në Stamboll gjatë dy ditëve të fundit është biseduar ndër tjera edhe për anëtarsimi n e Gjibraltarit në UEFA, edhe pse ky vende nuk është anëtare e OKB-së?! Për cka dyshimet dhe thëniet  rrezh  Platinit se është “proserbë” dhe po pengon anëtarësimin e Kosovës në UEFA sikur po shtohen dhe justifikohen.

 

Themi kështu sepse një zyrtare e UEFA-s në Nyov i ka deklaruar solt  agjencisë informative “Presheva Jopnë” se “ gjatë Sesionit dyditorë  të  Komiteti Ekzekutivtë UEFA-s  në Stambuill   jo vetëm se është biaseduar për Gjibraltarit, por është vendosur edhe të votohet në vitin e ardhshëm për anëtarësimin e saj në UEFA..Por, për Kosovën, shprehim keqardhje se as kesaj radhe nuk është biseduar në Stamboll”

Pyetjes sonë se për cfarë arësye nuk është biseduar edhe për Kosovën, kur dihet se edhe  Gjibraltarit nuk është anëtare  e OKB-së, ajo na u përgjigj shkurt se  “për këtë mund  ta pyesni Michel Platinin dhe se vetem ai mund ta dijë pse ?..”

SHPËRNDAJE