UEFAkOSOVABudapest, 3 maj 2016-Në Kryeqytetin e Hungarisë, Budapest, ka nisur Kongresi i 40-të  UEFA-së. Në Kongres te pritur me mjaft kohe nga shqiptaret, në rend ditë ishe edhe kërkesa e Kosovës për pranim në UEFA. Nga sot Kosova bëhet anëtarja e 55-të e UEFA-s. Prej 54 votave në total, PËR votuan 28 vende., njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Budapesti.

 

 

Sekretari i përgjithshëm i UEFA-s uron gazetarin e “Presheva jonë”

nefauefa111Anetaresimi i sotem i Kosoves ne UEFA, automatikisht i ka hypur dyert edeh drejt anetaresimit ne FFA. Për më tepër, kjo i hap rrugë Kosovës që të anëtarësohet edhe në Federatën Botërore të Futbollit – FIFA, kur të mbajë kongresin e radhës në Meksiko Siti më 12 dhe 13 maj.

 

Pranimin e Kosovës ne UEFA paraprakisht e kishin parlajmeruar edhe sekretari i përgjithshëm i UEFA-s Theodore Theodoridis ne intervsiten e fundit për agjencine e lajemeve “Presheva Jonë” e kishte paralajmëruar gazetarin e kesaj agjencia ne selinë e UEFA-s duke i thëne se ne Budapest do te kete supriza te mira për Kosovën.

Keshtu edhe ndodhi, sekretari i përgjithshëm i UEFA-s Theodore Theodoridis me rastin e pranimit të Kosovës si anetare e re e 55-ta ne UEFA ka uruar Kosoven dhe gazetarin e agjencise se lajmeve “Presheva Joinë” Nefail Maliqi duke i zgjatur doren dhe duke u uruar me fjalet “Urime M.Maliki, urime Kosovë!”

 

“Presheva jonë” nga selia e UEFA-s qe 10 vite ne vijën e parë…

UEFAAAnmSiç dihet agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ka  vetmin gazetar nga mediat shqiptar ne selin e e UEFA-s që këto vitet e fundit përcjell konferencat dhe aktivitet e dy shtëpive ndërkombëtare UEFA (Nyon) dhe FIFA (Zurich). “Presheva Jonë”  njihet jo vetëm për raportime të shpejta dhe objektive , por edhe për intervista ekskluziveme krerët e UEF dhe FIFA (Platini, Blater, Infantinosi, Theodoridis) dhe yjet e futbollit botëror si: Zidanin, Pele, Romenige etj…

SHPËRNDAJE