Sipas znj.Roveleri përgjegjëse për komunikim në UER/EBU Gjenevë “RTK nuk mund të bëhet anëtare e EBU-s pa pëlqimin Unioni i Telekomunikationit ndërkombëtar (ITU) dhe atë ditë që të bëhet anëtare ITU-s, sigurisht ky televizion edhe do të mund të ndjek edhe “Eurvovisonin” sikur TVSH dhe mediat tjera botërore…”

 

 

Gjenevë,UNO 17 janar/AIK-Presheva jonë

 

 

Michele Roveleri zëdhënëse e EBU/UER në Gjenevë i ka thënë  sot agjencisë informative “Presheva jonë” se arësyet pse RTK nuk mund te ndjek festivalin ndërkombëtar të  këngës “Eurivisoni-2012″ është thjesht se “RTK nuk është pjesë e  EBU-së, as anëtare  e as anëtare asociaciomit..RTK për ne është një medium qe e ndihmojmë herë pas here…Drejtorët e saj e përfaqësues të RTK-së vijnë në Gjenevë apo konfrenca tona, pjesëmarrja e të cilëve është më shumë si individ, si ekspetë, por jo si anëtare aKtivë  të organizatës sonë të televizioneve ndërkombëtare…”

 

Sipas znj.Roveleri përgjejgës për komunikim në UER/EBU Gjenevë “RTK nuk mund të bëhet anëtare e EBU-s pa pëlqimin Unioni i Telekomunikationit ndërkombëtar (ITU) dhe atë ditë që të bëhet anëtare ITU-s, sigurisht ky televizion edhe do të mund të ndjek edhe “Eurvovisonin” sikur TVSH dhe mediat tjera botërore…”

 

Redaksisë së agjencisë sonë në Gjenevë sot i ka arritur edhe lista nga Unionit Europian të Radiodifuzionit (EBU/UER) e kanaleve televizive botërore të cilat do të prezentojnë në garën e zgjedhjes së kengëtarit, këngës më të bukur për vitin 2012-të në venementin e muiziokës që do të mbahet në Baku të Azerbajxhanit ne muajin maj, ndërsa më 25 janar nisë me gjysëm finale.

 

Pra, sipas zyrtarëve të EBU këtë evenement muzikor sivjet do ta ndjekin 43 televizione në mesin e të cilave edhe TVSH (Tiranë), pastaj ai nga Armenia (ARMTV); Austria (ORF) Azerbaïdjan (Ictimai TV); Bélarusia (BTRC); Belghika (VRT), Bosnie-Hercegovina (BHRT); Bulgaria (BNT), Kroacia (HRT), Chypre (CyBC ), Danemark (DR), Estonie (ERR), Finlande (YLE); France (France Télévision), l’ARY de Macédoine (MKRTV); Géorgie (GTVR); Allemagne (ARD / NDR); Grèce (ERT), Hongrie (MTV) ; Islande (RUV); Irlande (RTE), Israël (IBA), Italie (RAI), Lettonie (LTV), Lituanie (LRT), Malte (PBS); Moldova (TRM); Monténégro (RTCG); Pays-Bas (TROS ), Norvège (NRK), Portugal (RTP), Roumanie (TVR), Fédération de Russie (RTR), Saint-Marin (RTV) Serbie (RTS); Slovaquie (STV); Slovénie (RTVSLO); Espagne (RTVE), Suède ( SVT); Suisse (SRG / SSR); Turquie (TRT) Ukraine (NTU) et le Royaume-Uni (BBC).

SHPËRNDAJE