Bujanoc, 13 qershor  -Manovra ushtarake te forcave te NATO-s me moton “Platinum Wolf 17” që cila ka nisur sot ne Luginen e Preshevës do të zgjasë 12 ditë dhe performanca e të cilëve marrin pjesë 450 ushtarë nga nëntë vende te ndyshme boterore, kryesisht nga ballkanit te prira nga SHBA-te, ka filluar sot në bazën “Jug” të  Bujanocit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Siç mesohet  në perberjen e kesaj ushtrie multietnike, përbëhet nga rreth 450 ushtarë dhe oficerë nga Amerika, Britania, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Hungaria, Maqedonia, Mali i Zi, Sllovenia dhe Serbia, por cuditërisht jo edhe nga Shqiperia edhe spew ky ve deshet anetare e NATO-s dhe përkunder asaj se keto stërvitje behen ne tokat shqiptare aktualisht ne Serbi?!

Komandanti i Brigadës së Katërt të Ushtrisë së Serbisë Kolonel Sllobodan Stopa, i cili është gjithashtu një oficer për planifikimin ushtrimin, tha se ushtrimi është një mundësi e madhe për marrjen dhe ndarjen e përvojave të reja nga anëtarë të ushtrisë së vendeve partnere, duke u zhvilluar në një mjedis shumëkombësh.

Ushtrimi ka për qëllim të rrisë ndërveprimin dhe të kuptuarit e pjesëtarëve të Armatës së vendeve partnere në nivel taktik në rrjedhën e operacioneve të mbështetjes së paqes në një mjedis shumëkombësh.

Ministri i Mbrojtjes Zoran Djordjevic dhe ambasadori i SHBA në Beograd, Kyle Scott  në aeroportin e Beogradit “Nikola Tesla” kane pershndetur 80 anëtarë të Gardës Kombëtare Ohio, e cila ka kontingjentin më të madh të forcave të armatosura të huaj për të marrë pjesë në keto ushtrime ne Bujanoc.

Ushtrimi ka për qëllim të rrisë ndërveprimin dhe të kuptuarit e pjesëtarëve të Armatës së vendeve partnere në nivel taktik në rrjedhën e operacioneve të mbështetjes së paqes në një mjedis shumëkombësh.

Stërvitja do të zhvillohet nga 12 deri në 23 qershor.Résultat de recherche d'images pour "vojska Bujanovca amerikanci"

SHPËRNDAJE