Tre mergimtarë stubllas nga Vitia zgjedhen asambleist në komunën e Wunnewil –Flamatitit të Kantonit të  Friborgut në  Zvicër
FOTO: Burima Ramaj dhe Katerina Bekaj dy nga tre asambleistet e zgjedhur

Tre mergimtarë nga fshati Stubëll e Vitisw, mërgimtarë në Zvicërr Ilirjana Bekaj, Burim Ramaj dhe Katarina Bekaj janë zgjedhur asambleistët të rinjë të Asamblesë Komunale të Ëünneëil – Flamatt të Kantonit Fribourg në Zvicerr. Sipas burimeve tona nga Diaspora përkatësisht nga Zvicrra kjo është arritur falë mobilizimit, përkrahjes së fuqishme dhe votave të gjithë shqiptarëve, por edhe të zviceranëve që jetojnë dhe veprojnë në këtë komunë të Zvicrës ata tashmë janë pjesë e kësaj Asambleje. Këta të rinjë kanë arritur të fitojnë vendet në Asamblenë Komunale të Ëünneëil – Flamatt, pasi që Lista e Kanditatëve të pavarur « JFL (Junge Freie Liste) » i kishte propozuar duke u bazuar në sukseset dhe përgaditjet profesionale të tyre.

Që të tre këta tashmë samblesitët e janë me origjinë nga fshati Stubëll e Komunës së Vitisë, për të cilët edhe stubllasit janë shprehur krenarë me arritjet e tyre. Qytetarët shqiptarë të rajonit Fribourg, janë shprehur se janë shumë të kënaqur që këta të rinjë do të jeni zëri i tyre në Asamblenë e kësaj komune, ata besojnë se shqiptarët po ngriten në nivelin që u takon në shoqërinë zvicerane, sepse prej kësaj mërgate po dalin intelektual të cilët shumë shpejt mund të kandidojnë edhe për kryetar komunash dhe pozita të tjera me shumë rëndësi në shtetin zviceran.

SHPËRNDAJE