Organizata boterore Transparency International posa ka publikuar indeksin e mbi orrupsionin ne bote qe permbledhe 176 vende. Sa i përket vendeve evropiane  Korrupsioni eshte me i larte në Kosovë, kuse më së paku ai në Kroaci, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Sipas Transparency International ka paralajmëruar në raportin e saj vjetor se korrupsioni masiv dhe pabarazia sociale nga shkaqet kryesore të forcimit të politikanëve popullsitë.

Kroacia është renditur në vendin e 55-të, e ndjekur nga Mali i Zi në 64-, e ndjekur nga Serbia në 72-të, Bosnje-Hercegovinë (83) Maqedonia (90), dhe Kosova në vendin e 95-të, Shqiperia me mire”83

Hulumtimi i organizatës ka treguar se fenomeni i korrupcioni ne dis avedne te ballaknit ka bere qe poltkaj ka pasuruar kurs epopullaten ka vraferuar.

Sa i perket Kosovës nje ekskper i nje organizate nderkombëtare antikorrupcion ka pohuar për agjencine e lajemeve “Presheva jonë” se krrupcioni ne Kosove esdhte bere nje kancer per shqioerine ksoovare cka ka bere qe shume te rinj te algohen nga ky vend tre paparespektivë…

 

Danimarka dhe Zelanda e Re në krye. I dhjeti vit radhazi, Somalia është vendi më i korruptuar në botë në indeksin e perceptimit të korrupsionit, e ndjekur nga Sudanin e Jugut, Koreja e Veriut dhe Siria.

SHPËRNDAJE