Duket se hajduti frances Tony Muslin i “zhdukur” me 40 thase pare, me një shumë prej mbi 11 milion eurosh sot kërkohet nga policia franceze dhe ndërkombëtare më shumë se sa Ratko Mlladiqi. Ka gjasa qe paratë me thase  Toni Musulin t’i kishte fshehur dikund ne Sebi, kane njoftuar disa burim tona.(En effet, selon nos informations, Tony Musulin aurait, sitôt son casse commis, filé en Serbie..)

 Paris, 19 janar / AIK-Presheva Jonë

Policia franceze është në kërkim të vozitësit të automjetit të sigurimit, i cili është zhdukur me furgonin e mbushur me 11 milionë euro. Plaçkitja më e madhe gjatë viteve të fundit në Francë ndodhi qetë dhe pa dhunë kur Tony Musulin (39-vjeçar) u largua nga filiali i Bankës së Francës në Lionin qendror, përderisa dy kolegë të tij kanë qenë në ndërtesë.

Policia ka gjetur automjetin e zbrazët, dy orë më vonë të parkuar në njërën prej paralarjeve të këtij qyteti. Sistemi për ndjekje satelitore dhe telefoni kanë qenë të shkyçur, ndërsa ngarkesa prej 40 thasëve me para, është zhdukur.  “Bastisëm shtëpinë dhe ishim të befasuar kur zbuluam se banesa ishte thuajse e zbrazët. Ishte e zbrazët si të jetë përgatitur për fluturimin e vet”, tha prokurori i Lionit Ksavie Risho dhe shtoi “gjithsesi se dyshojmë në vozitësin”.

Gjurmëve te hajdutit francez i ka rënë gazetarja e LePont Alice Géraud-Arfi  ecila me 26 janar të këtij muaji kishte siguruar inormcione lidhur me parate e fshura të oni Musulin nga nje burim konfedencial ne burgun e Corbas. Ai kishte fshehur para ne garazhen e tij ne muriin e dyfishte t ngirtur nga i vet..Por edhe kesaj rdhe ai i ka shpëtuar kapjes nga policia dhe edne jane kerkim milion eurot.

Ka gjasa qe paratë me thase  Toni Musulin t’i kihste fshehur dikund ne Sebi, kane njoftuar disa burim tona.(En effet, selon nos informations, Tony Musulin aurait, sitôt son casse commis, filé en Serbie..). Duket se hajduti frances Tony Muslin i “zhdukur” me 40 thase pare, me nje shjume prej mbi 11 milion eurosh sot kërkohet nga policia fracneze dhe ndërkombëtare mèë shumëse sa Ratko Mlladiqi. 

Toni i cili ka punuar për sipërmarrjen Lumis, e cila ka transportuar paratë e bankës dhe me furgonin e së cilës është arratisur, kohë më parë ka zbrazur llogaritë bankare, lajmëroi policia.  Një kolegë i Tonit për radion franceze ka thënë se ai është ankuar se ka qenë dobët i paguar dhe pronarët herët apo vonë do të paguajnë për këtë.

SHPËRNDAJE