Ndërsa zv.mbasadori i OSBE-së në Beograd Tomas Mur, deklaroi se Bujanoci është një qytet multietnik, prandaj kjo ka qenë rruga e duhur që komunën  e Bujanocit ta qeverisin së bashku partitë shqiptare me ato serbe. Pas takimit mes funskioanr¨ve të OSBE-së dhe kyretarit Nagip Arifi, ky i fundit  ka njofton agjencia informative “Presheva Jonë” se nga diplomatët e OSBE-së ka kerkuar hapjen e një univesriteti shqip për studentët e Luginës së Preshevës, kudo qoftë në Bujanoc apo Preshevë.

 

AVNI JUSUFI

(Foto: Prsh)

 

Bujanoc,13 qershor

 

Zv.ambasadori i OSBE-së në Beograd Tomas Mur, si dhe shefi i zyrës së OSBE-së në Bujanoc  Erik Manton janë takuar sot me kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi. Sipas  kryetarit Arifi, se temë kryesore ishte situata politike dhe e sigurisë të komunës së Bujanocit dhe ka shtuar se  është një kënaqësi e veçantë të takohesh me ambasadorin e OSBE-së dy ditë pas marrjes së detyrës. ngaip Arifi pas takimit me zyrtarër e lartë të OSBE-së ka deklaruar për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë* se  “me diploamtët e OSBE-së biseduam kyresisht mbi  situatën politike dhe të sigurisë të komunën e Bujanocit, po ashtu biseduam edhe për rrjedhojën e seancës konstituive të kuvendit, dhe ishte një kënaqësi e posaçme sepse për herë të parë një zyrtar i lartë pas marrjes së detyrës së kryetarit të komunës, menjëherë na bëri një vizitë”. Ng ky takim z.Arifi nga diplomatët e OSBE-së po ashtu  ka kerkuar hapjen e një univesriteti shqip për studentët e Luginës së Preshevës, kudo qoftë në Bujanoc apo Preshevë.

 

Ndërsa zv.ambasadori i OSBE-së në Beograd Tomas Mur, deklaroi se Bujanoci është një qytet multietnik, prandaj kjo ka qenë rruga e duhur që komunën  e Bujanocit ta qeverisin së bashku partitë shqiptare me ato serbe. Mur thotë se “Kisha kënaqësi të takohem me kryetarin Arifi, dhe e përgëzova për formimin e qeverisjes lokale me Stojança Arsiq. Bujanoci është bashkësi multietnike dhe është e rëndësishme për stabilitetin që të ketë një qeverisje lokale  multietnike”.Sipas tij është  biseduar  me Arifin edhe për hapat e mëtutjeshëm në lidhje me fakultetin ekonomik për vitin e ardhshëm dhe suksesin që kemi arritur më herët duhet ta vazhdojmë më tutje,përfundon Mur.

SHPËRNDAJE