Prej ditësh në Tiranë bien në sy kamerat e vendosura në kryqëzime dhe rrugë. Qëllimi i tyre është monitorimi lëvizjes së mjeteve dhe qytetarëve, për të parë shkeljet rrugore si dhe për të parandaluar, dokumentuar dhe ndërhyrë në ngjarje të ndryshme kriminale.

Projekti u promovua në 4 marsin e vitit të kaluar nga kryetari i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha i cili në atë kohë ishte ministër i Brendshëm i Shqipërisë. Sistemi i monitorimit me kamera përfshin tashmë në sistemet moderne të monitorimit dhe të sigurisë së kryeqyteteve të vendeve të BE-së.

Imazhet e kamera do të përftohen në dy salla monitorimi, njëra do të jetë pjesë e sallës operative të Drejtorisë së Policisë së Tiranës dhe tjetra në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit.

Aktualisht janë duke u instaluar 24 kamerat e para, veprim që do të përfundojë deri në 13 janar, kur do të bëhet dhe përurimi i sallës së monitorimit të kamerave. Ndërsa projekti do të vazhdojë në çdo lagje dhe rrugë të Tiranës deri në vendosjen e 240 kamerave në total.

SHPËRNDAJE