Preshevë, 30 maj-“Beogradi jep edhe mijera euro për tri komunat shqiptare ne Serbi. Nga Shqiperia dhe Kosova ende asgjë, perveq fjalë..” ishte ky ttiulli i shkrimit te agjencise s elajemeve “Presheva Jonë” publikuar para dy ditesh qe duket se Shiperia ka kuptuar mesazhin dhe ka refelktuar ne këte drejtim.

Me konkretisht, Trupi Koordinues i Republikes së Sërbisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ka shpallur një konkurs për fonde të destinuara për projekte të interesit publik në fusha te larmishme te këtyre komunave shqiptare. Mesohet se Konkursi është i dedikuar për shoqata të regjistruara dhe për projektet ku ju jane siguruar 2.5 milion din. Bashka eme to gati per cdo vite Beogrdai ka dhuruar mbi 20 mije euro per cdo vite per Luginen e Presheves e cila i  konsideron si troje te Serbisë,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Pas ketij shkrimi duket se ka reflektuar pozivisht, ne favor te Lugines se Preshevës. Keshtu agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar nga burimet e saj diplomatike se  ministri i i puneve te Jashtme te Shqiperisë Gent Cakaj kja shprehur gatishmerinete  ndajë fonde me mijera euro  diteve te ardhshme për shqiptare te Lugines se Preshevës. Ato mjete sipas vendimit, do t’i dedikohen  Keshillit Kombëtar Shqiptar.

Ministri i Jashtëm në Detyrë, Gent Cakaj ka deklaruar se Qeveria e Republikës së Shqipërisë do të financojë rregullisht Këshillin Kombëtar Shqiptar në Serbi.

Përmes një postimi në Facebook, Cakaj shprehet se ky vendim është pjesë përbërëse e një platforme sistematike më të gjerë në shërbim të ruajtjes dhe zhvillimit të identitetit kombëtar të bashkëkombësve shqiptarë në Luginën e Preshevës.

Cakaj shprehet se ky vendim është pjesë përbërëse e një platforme sistematike më të gjerë në shërbim të ruajtjes dhe zhvillimit të identitetit kombëtar të bashkëkombësve shqiptarë në Luginën e Preshevës.

“Ky vendim ishte pjesë e një platforme sistematike për zhvillimin dhe ruajtjen e identitetit kombëtar të shqiptarëve në Luginën e Preshevës” citon burimin agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

SHPËRNDAJE