Një zyrtar nga policia e Kosovës i ka deklaruar sot  agjencisë informative “Presheva Jonë”  lidhur me foton ku vërehen disa thase me speca duke u ngarkuar ne veturën e policisë së Kosovës se « Punë e mediave është të njoftojnë shpejtë dhe korrekt, por jo edhe me ja edhe t ja fusin kot. Gjithherë mediat nuk ja qëllojnë. Thasët me speca në veturën zyrtare të policisë është cështje  mbrendshme  organeve kompetente, të hetuesit  për cka janë duke u zhvilluar anketë lidhur me rastin në fjalë, sepse polica  e Kosovës edhe para kësaj fotoje është marrur me këtë aferë, sepse autorët e krimit cofshin me drogë apo edhe kontrabandë të mallrave nga Serbia, nuk kursejnë as specat dhe ata përdorin gjitha metodat për përfitime… »

Prishtinë, 28 shtator / AIK-Presheva jonë

Fotoja , ku po shifet vetura e policisë së Kosovës duke bartur speca është vërtetë, por tash shtohet pyetja sa janë të vërteta tekstet dhe spekulimet që bëhen përmes disa mediave dhe ato duken më shumë të injorohohet misioni dhe roli i policisë sonë se sa që përket me realitetin, Themi kështu sepse dihet mirëfilli roli dhe angazhimi i policisë së Republikës së Kosvës për rujatjen e rendit në gjithë territorin e Kosovës, përfshirë edhe në Mitorvicë, ku as gjakun e saj nuk kurseu. Kjo foto që po e shifet më lartë eshtë e vertetë, por njoftimet nga disa media nuk jnaë të cakta i tha sot një burim i policisë së Ksovës në Prishtinë.  «Kjo veturë e Policisë së Kosovës në vend se të ishte në shërbim të rendit dhe ligjit, ajo shfrytëzohet si mjet transportues privat… » kanë shkruar dhe interpretuar foton në fjalë disa media, kryesisht portale.

Gjurmëve të kësaj fotoje të vërtetë dhe disa teksteve që duken më shumë spekulative i ka rënë agjencia informative „Presheva Jonë“. Kjo foto sipas burimeve të policisë së Kosovës është një cështje që i takon organeve të hetuesisë e as asesi nuk është ndershme dhe serioze për të manipuluar nga disa media edhe pse ato janë të lira dhe janë të dhëna pas kurioziteve qofshin ato të vërteta apo jo…Thasët me speca të  konfiskuar nga policisë së Kosovës. mund të jenë shfrytëzuar për drogë apo kontrabandë me mall nga Serbia » i ka deklaruar sot një burim nga Policia e Kosovës.  Thasët me speca në veturë të policisë së Kosovës mund të ketë pasur drogë ose është mall i huaj i Serbisë, i ak deklaruar agjencisë një detektiv privat në Prishtinë.

« Punë e mediave është të njoftojnë shpejtë dhe korrekt, por jo edhe me ja edhe t ja fusin kot. Gjithherë mediat nuk ja qëllojnë. Thasët me speca në veturën zyrtare të policisë është cështje  mbrendshme  organeve kompetente, të hetuesit  për cka janë duke u zhvilluar anketë lidhur me rastin në fjalë, sepse polica  e Kosovës edhe para kësaj fotoje është marrur me këtë aferë, sepse autorët e krimit cofshin me drogë apo edhe konrabandë të mallrave nga Serbia, nuk kursejnë as specat dhe ata përdorin gjitha metodat për përfitime… »  ka deklarur në fund një zyrtarë (E.V.) nga policia e Kosovës. Pamvarësisht nga interpretimet e kësaj fotoje dhe përpjekjet  e dikujt për ta injoruar apo denigruar rolin e policsë sonë në Kosovë, për misionin dhe rolin e policisë së Kosovës sot në ruajtjne e rendit dhe luftën kundër krimit të organizar në vendin tonë është vlerësuar lartë nga mbarë qytetarët tanë  dhe ndërkombëtarët e cila policia lirisht mund të krahasohet efikase dhe profesionale me policië e vendeve fqinje…Besojmë s edhe policia e Kosovës së shpejtio do të dal publikisht për të shpjeguar ketë foto për t’i dhënë fund spekulimeve, që në fak duhet dënuar autorët e krimit me këta thasë specash apo ata pjesëtarë të policsë të cilët paskan keqpërodur veturën zyrtare, nëse vërtetë e paskan keqpërdorur….

SHPËRNDAJE