RV13786_ArticoloVatikan, 16 qershor  -Presidenti i Kosovës ka vendsour sot te vizitoj Vatikanin dhe te takohet me Papen, keshtu kane njoftuar portalet kosovare duke ju referuar kabinetit  te tij,. duke mos treguar pse bash ne muajin Ramazan Thaci ne Vatikan. Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga burimet e saj ka mesuar se qellimi i kesaj vizite, jo vetem ethet e speciales ne Kosovë,  por edhe pas nje ser kritikash ne adrese të  Kosoves për “aktivtete e dendura te ISIS në Kosovë” (New Yrok Times) si dhe “gjendjen kritike te krishterev ne kete rajon..” jane temat qe do te bisedohen nga takimet e  Thacit ne mes mureve te Varikakanit.
Pse bash per Ramazan Thaci ne Vatikan ?
Kryepeshkopi Paul Gallagher, Sekretari i Selisë së Shenjtë për Marrëdhëniet me Shtetet, ka përfunduar para ca ditesh një vizitë në Britaninë e Madhe ku diskutoi çështje që variojnë jo vetrem për  migracionin dhe skllavërisë moderne me ndryshimet klimatike por edhe ceshtjene krishterve ne Kosovë. Analsite nga Kosova per agjencine “Presheva jonë” kane shtuar pyetje cfare rugjence pat  Hashim Thaci  te vizitoj Vatikanin bash per Ramazan ?!
Gjatëkesaj vizite  kryepeshkopi është takuar me ministrin për Evropë, David Lidington dhe Baroneshne Anelay, Ministri i Jashtëm Zyra në Dhomën e Lordëve.  Ai ka diskutuar deh ka ndare shqetësimet e përbashkëta me ta mbi  situatën e komunitetet e krishtera qe po perballet  në Kosovë, Lindjen e Mesme, Ukraina dhe Qipro. Z. Lidington po ashtu ndanë qëndrimin e qeverisë britanike që të mbetet në Bashkimin Evropian, përpara referendumit kombëtar në 23 qershor.
SHPËRNDAJE