presssdieePRESHVË,7 maj  -Jemi deshmitar se në baze te intervistave të fundit qoftë të presidentes apo kryemnistrit aktual te Kosoves  Atifete Jahjaga dhe HashimTahcit apo edhe të ministrit Enver Hoxhaj qe japin mediave të huaja botërore,  për cudi askund nuk përmendin Preshevën apo shqiptaret e Luginës , sikur të len përshtypjen se atje eshte gjithcka OK-ej ?! Qe ne fakt sitauta nëLugine eshte sikur dikur para vitit 1999 në Kosovë, cka  cdo dite mediat shqiptare dhe ato boteror e nuk lëne pa shkruar e folur per politiken diskirminuese serbe ne Lugine pë ballë regjimit serb të Beogradit.

 

Me kete heshjte te pakuptimë të krerëve te shteitit të Kosovës ndaj Lugines së Preshevës shifet se ata janë më pak patritot dhe atdhetar se kreret e shtetit serb në Beograd, sepse keta të fundit  ne intervistat e fundit përmediat botërore (Die Presse, DieWelt, New Yrok Times.Le Figaro..) sikur Nikolic, ashtu edhe Vucic apo Dacic  flasin më shumë per Veriun e Kosoves, se sa per vet Serbine ?! Ndersa kryeministri kosovar Hashim Thaci sikur edhe kryetarja Atifete Jahjaga e Enver Hoxhaj ne keto intervista merren me vetveten dhe nuk flasin  asnjherë për Luginen e Preshevës ?! sikur duket se nuk jane shqiptar apo ja ka ndalur ndokush per t’mos e permendur emrin Presheve apo shqiptare te Luginës së Preshevës?! Nga ketintervsita te krerve te Kosves ne meidta boterore duket se ata bejne me shume fushate per karrierën e tyre.

 

Nga kjo « harresë » Thacit dhe Jahjages ndaj Luignes se Preshevës ne intervsitatrtyre për mediat  e huaja del se atyre  ju mungon strtategjia kombëtare dhe se krerët aktual te Kosovëst e cilet Preshevë ne injorojne jo vetem ne Prishtinë nga takimet meperonsliatet botërore, por edhe gate « ekskurzioneve » te tyre që  ata i quajne si vizita zyrare apo diplomatike.

 

Rasti konkret minstrja Vlora Ciktaku e cila ishte dy dite nëSerbi  ku edhe kalaoinaten ne Beograd,  nuk e pa tearesyeshme të flasë asnje fjalë për”ilaq” për Preshevën.Maj de asaj ju kishte mbyllur goja edhe në Preshevë e cila gjatvizitësatje  nukberi asjge po qe hanger një drekederine tatli dhe asgje me shume, ajo nuk patikurrjao ta thoshte biledy fjalë për poliken diskriminuese serbe ne Luginë ?!.

 

Apo le tena thotë ndokush psh. se Hashim Thaci, Enver Hoxhaj  apo Atifete Jahjaga gjate vizitave ne Bruksel apo ne intervistat e tyre për agjenicnë apo gazetat boterore si ne Die Press, Die Welt apo Der Spieglee Roiters apo New York Times te kene folur bile nje fjale për Preshevësn apo për shqiptaret e diskrminuar ne Luginen e Prshevës, ndersa Nikolic apoV ucic,  Dacicin në cdo gazete apo takim  jo vetem ne Beograd apo Bruksel, Uashington apo kudoqofte  ata  jo qënuk harrojne së permnduri, por qesin flakë për goje për Veriun e Kosoves, duke thëne se “Kosova eshte e Serbisë” apo “Kosova eshte djepi Serbisë”, sikur kryepekshkopi i Serbisë Irinej siq ja tha troq, në sy Edi Ramës n midis Tirane se  «Kosova eshte djep i Serbissë » ?! Quo vadis diplamacia shqiqptaro-kosovare ?! ..Do të pyeste ndokush ?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHPËRNDAJE