thacxiiccPreshevë, 24 qershor  -Qe 17 vjet pas clirmit te Kosovës, edhe pse pati lufte mes ushtrise shqiptare ne Luginen e Preshevës (UCPMB) dhe forcave serbe (JNA)  “Lugina e Diellit” për 17 dite u be me e nderkombëtarizuar se se Lugina shqiptare ne Kosovën Lindore?!

 

Prishtina e len Kosovën Lindore  n’hanë, merret me “Luginen e serbe te diellit” ne Kosovë ?!

Nëse Thaci nuk guxon ta thote nga goja  e vete, pa se t eflase për “Luginene Serbe” ne Kosove t ecilen po e quajne tashmë të  “diellit” sigurisht ka te drejte të rikonfirmoj deklaratat e personalieteve botërore apo raporte e nderkombëtre se “Lugian e Presheves” e banuar me shqiptare entik, aktulisht eshte rajoni me i varfur dhe me i shtypur ne Evropë ..”!..

Ky sensiblizim i kesaj “Lugine serbe” ne Kosove u be nga lobimi u fuqishem i serbeve, madje me dihmen e atoriteteteve kosovare te cilet nuk ndalet te flasin baheke meserbet, ne mediat boterore , duke harruar Luginen e Preshevës ?!, ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Presidenti kosoav, Hashim Thaçi, në një intervistë për Die Presse të Austrisë me piritet ka folur edhe për projektin serb “Lugina e Diellit”. Thaçi keto  perpjekje i ka qujtur si “të pamunduar dhe të rrezikshme” deklarata e ngjajshme këto te cilat para lufte ishin degjuar edhe nga ana e autoriteve serbe ne Beograd për pamvaresine e Kosovës duke pohuar se ” perpjekjet e shiptave jane të kota, te pamundura dhe të rrezikshme”.

 

“Unë ju bëj thirrje të gjithë refugjatëve që të kthehen. Ata janë qytetarë të Kosovës dhe janë të mirëseardhur. Kosova është një vend për të gjithë dhe jo vetëm për një grupim etnik. Por ne nuk do të lejojmë asnjë kolonizim të ri të Kosovës nga ana e Serbisë”, paska thënë  Thaçi për Die Presse.

SHPËRNDAJE