Te vrasjet me motiv seksual madje 90 deri 95 për qind të të dyshuarve janë gjermanë. Nga gjithsej 11 të dyshuar për vrasje të tilla ka qenë vetëm një jogjerman.

Ngacmimet seksuale të bëra nga refugjatët kryesisht me prejardhje arabe që vitin e kaluar patën bërë bujë të madhe, patën krijuar një perceptim të përgjithshëm për pjesëmarrjen mbimesatare të refugjatëve në deliktet e kryera në Gjermani, shkruan welt.de Por, ekspertët thonë se kjo është një shprehje e populizmit dhe, thjesht, nuk qëndron. Megjithatë, siç thonë ekspertët gjermanë të kriminalistikës Udo Küch dhe Christian Walburg, janë disa grupe migrantësh që me vite të tëra kanë kryer dhe kryejnë delikte, transmeton albinfo.ch. Dhe në këtë grupe bëjnë pjesë kosovarët dhe afrikanët e veriut, ka thënë Küch.

Kriminaliteti i rëndë me dhunë po shënon rënie të theksuar prej vitesh. Por edhe numri i përgjithshëm i delikteve, nëse prej tyre i përjashtojmë hyrjet ilegale të refugjatëve në Gjermani, ka shënuar rënie. Por ka rritje të numrit të delikteve sa u përket plaçkitjeve dhe vjedhjeve. Mbrapa tyre qëndrojnë kryesisht bandat profesionale nga Evropa Juglindore, thotë Walburg.

Një e dhënë shumë simptomatike që e përmend profesori në fjalë i kriminalistikës është ajo që tregon se te vrasjet me motiv seksual madje 90 deri 95 për qind të të dyshuarve janë gjermanë. Nga gjithsej 11 të dyshuar për vrasje të tilla ka qenë vetëm një jogjerman, ka thënë ai.

Policia e qarkut Braunschweig ka konstatuar se vetëm një numër i vogël i delikteve të kryera kanë autorë refugjatët. Dhe këtë, sa i përket tremujorit të parë të këtij viti e ka vërtetuar edhe Zyra Federale për Kriminalitet. Sipas Ministrisë së Brendshme të huajt nuk janë më kriminelë se gjermanët, përcjell albinfo.ch. Ndërsa në mesin e azilkërkuesve nga Siria dhe Iraku, përqindja delikteve të kryera është madje më e ulët se mesatarja.

Sipas statistikës zyrtare numri i delikteve të kryera nga migrantët në përgjithësi ka shënuar rënie. Nga janari deri në mars të vitit 2016 kjo rënie ka qenë mbi 18 për qind. Por, në mesin e të huajve ka dallime të mëdha. “Prej vitesh ka probleme me grupe të caktuara migrantësh nga Afrika e Veriut dhe nga Kosova. Politika tregohet tash e befasuar, por ajo gënjen”, thitë Ulf Küch nga Federata e zyrtarëve gjermanë të kriminalistikës. Këto grupe nuk mund të dëbohen pasi që politika nuk i ka kryer detyrat e saj të shtëpisë. Dhe kjo tash u vihet barrë të tjerëve, dmth. Refugjatëve.

Ndërsa BKA në një raport të saj konstaton: “Nga refugjatët e regjistruar nga janari 2015, marokenët, algjerianët, tunizianët por edhe gjeorgjianët dhe serbët janë të përfaqësuar më shpesh se mesatarja në mesin e të dyshuarve për krime.

http://www.albinfo.ch/te-huajt-me-pak-kriminele-se-gjermanet-perjashtim-bejne-kosovaret-dhe-serbet/

 

SHPËRNDAJE