Tadiç, sot ka qëndruar në Gjenevë për të nënshkruar marrëveshjen me drejtorin e përgjithshëm të CERN-it zDieter Rolf-Heuer. Presdienti serb Tadiç gjatë qëndrimit në Gjenevë ka takuar gjithashtu edhe Drejtorin e Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Pronësisë dhe Intelektualëve (OMPI) z.Guri Francis dhe Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Tregtisë (OMC) Pascal Lamia.

 

Gjenvë, 10 janar/ AIK-Presheva Jonë

Presidenti serb Boris Tadiç ka nënshkruar sot një marrëveshje në Gjenevë se Serbia do të bëhet një anëtare e asociuar e Organizatës Evropiane për Kërkime Bërthamore (CERN).  Gjatë vizitës, Tadiç kihste takime me zyrtare të alrtë të CERN-it dhe OKB-së, rrespektivisht me drejtorin e përgjithshëm të Zyrës së OKB-së në Gjenevë, Sekretari i Përgjithshëm i Konferencës për çarmatimin z.Kasim Tokajevim me Sekretarin Ekzekutiv të OKB-së Komisioni Ekonomik për Evropën (CCEC)  Jan Kubis.

Presdienti serb Tadiç gjatë qëndrimit në Gjenevë ka takuar gjithashtu edhe Drejtorin e Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Pronësisë dhe Intelektualëve (OMPI) z.Guri Francis dhe Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Tregtisë (OMC) Pascal Lamia.

SHPËRNDAJE