Zgjedhja e biznismet shqiptare me renome ndërkombëtare z.Begjet Pacollit president i Republikës së Kosovës duket  se ka bërë jehoni të madhe sa në mediat e Kosovës dhe shqiptare po aq edhe në mediat zvicerane.  “Bexhet Pacolli ngreh gotat me shampanje me Micheline Calmy-Rey për pavarësinë e Kosovës”, “Pacolli Berlusconi shqiptar », « Një Zviceran në krye të shtetit të Kosovës », « Pacolli Berlusconi i Ballkanit », janë këto vetëm disa tituj në disa gazeta dhe mediat zvicerane që këtyre ditëve kanë pushtuar mediat helevetike.

Gjenevë, 23 shkurt / AIK-Presheva- Jone

Madje, me rastin e zgjedhjes për president të Kosovës liderin Pacolli, jepen edhe pamje filmike në ekranet e telvizioneve shtetërore të Zvicrës ku shifet presdiemnti i Kosovës z. Pacolli dorë për dore duke ngritur gotat me shampanjë për pavarësinë e Kosovës me presidenten zvicerane znj.Micheline Calmy-Rey. (Les images retransmises ce jour-là par les chaînes de télévision montraient une cheffe du DFAE tout sourire, coupe de champagne à la main, côte à côte avec un Behgjet Pacolli qui raffole de se faire photographier avec les puissants de ce monde.) Dhe keto pamje si duket ka gjelozuar dhe inatosur shumë armiqë të Kosovës dhe pavarësisë ku përmes disa mediave apo disa matrapazëve të ashtuquajtur gazetar, ka filluar një fushatë kundër Pacollit duke përkujtuar disa ngjarje nga e kaluara që tashmë janë mbyllur ose z.Pacolli ju kishte përgjigjur me sukses në gjykata apo në media. “Bexhet Pacolli ngreh gotat me shampanje me Micheline Calmy-Rey për pavarësinë e Kosovës”, “Pacolli Berlusconi i Ballkanit “..ka shkruar sot Swissinfo si dhe “Tribune de Geneve”, “Le Temps”,  “Zurichen Zeitung, “Carriera de la Sera”, “Berner zeitung” etj…

Zviceranët janë popull karateristik nga disa vende, të cilët e rrespektojnë punën dhe vlerësojnë punëtorin por edhe nacionalistin.  Suksese në biznes, suksese në politikë, shtringimi i duarve dhe ngitja e shappanjeve jo vetem me autroitet e shtetit të konfederatës zvicerane, por edhe me burrshtetas të shumtë botëror dhe perosnalite ndërkombëtare duke ngtirur ura miqësie bashkë me emërimin e lideri të AKR-së në krye të shtetit të Kosovës ka bërë që të gëzohen jo vetëm shqiptarët por edhe zviceranët, që në njëfarë mënyre edhe këta krenohen se kuadri i Zvicrës po drejton sot një shtet. Sikur t’mos ishte keshtu edhe z.Begjet Pacolli nuk do të ishte këtu ku është sot, apo fare nuk do të shkruanin mediat zvicerane apo nuk do të krenoheshin zvcieranët me të. Kështu në Zvicër nuk ka medium që nuk ka shkruar qoftë si raport apo repotazh për jetën dhe veprën e z.Pacolli madje duke sjellur edhe fotografi te ndyrshme nga takimet  etij me personlaitete të njohur botërore nga Luagnoja, « Mabatex » , « luftën » me Carla del Ponten, futjen e dhëmbëve të një biznismeni shqiptarë edhe në paralemntin russë, që shumë media ruse nga frika kishin shkruar se një shqiptarë nga Kosova synon ta blejë krejt Rusinë !

Por, nuk duhet harruar se ka edhe media tjera në Kosovë dhe jashtë apo disa perosna të cilët ose nuk ja dojnë të mirën Kosovës ose janë kundër pacollit. Tek ne quhen « katil » ata njerëz që për shembull kur të vdes një njeri apo kur në ditë festash e gëzimi i përmendien, numërohen gjërat e këqija. Megjithse tek Bexhep Pacolli s ka pasur gjë të keqe paamvarësisht se ka pasur intersat e veta veta të biznesit apo paska shntënguar duar të personalitetve ndoshta edhe të dyshuar apo kriminelë vetëm për inetresa të Kosovës, fundja shumë foto sot mund të gjeshë në interent dorë për dore ta zëmë me Miloseviqin edhe të Clinton, edhe të zyrtërve të lartë të amrikan (Hollburk) apo të NATO-s që bombarduan serbinë ,madje edhe shqiptare dhe kjo nuk don të thotë se ata gjithë janë kriminelë. Dr.Rugova pat thënë njëreherë në një rast në Crans-Montana për negociatat dhe bisedime me Serbinë,  se për Kosovën,  për pavrësinë, për shtetin tonë duhet me negociauar e biseduar edhe me « drecin »

SHPËRNDAJE