Varshevë, 26 shkrut  -Në Samitin e Varshavës në korrik 2016, NATO-ja u bëri thirrje të gjithë udhëheqësve politikë në ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë për të zbatuar plotësisht angazhimet e tyre sipas Marrëveshjes Przino, si kornizë për një zgjidhje të qëndrueshme të krizës politike, thuhet nder tjera ne Deklaratën e Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg në Warashvë për ish-Republikën Jugosllave të Macedonisë, transmeton agjenecia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Ne zgdhjet e dhjetorit te” viti  2016 është parë nga vëzhguesit ndërkombëtarë si një hap thelbësor në zgjidhjen se krizës. Ajo u gjykuar se janë të mirë-administruar dhe kanë vazhduar pa incidente të mëdha. Pas një përpjekje për të formuar një qeveri, ajo ka qenë e ditur se, në përputhje me kërkesat e specifikuara nga Presidenti, nënshkrimet deputetëve mjaft ‘tani janë mbledhur.

Unë shoh për autoritetet në Shkup për të përmbushur hapin e ardhshëm në procesin demokratik. U bëj thirrje të gjitha palëve që të ushtrojnë përmbajtje në deklarata dhe veprime, dhe për të marrë vendime për të mirën e të gjithë qytetarëve.

NATO mbetet e angazhuar për anëtarësimin e ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë në Aleancë, në përputhje me vendimin e marrë në Samitin e Bukureshtit të vitit 2008 dhe Deklaratave aleate e bëra në samitet e mëvonshme të NATO-s.

SHPËRNDAJE