Preshevë, 27 prill  -Ministri i brendshëm serb Nebojsha Stefanoviq ka thënë se kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj që të arrestohet nëse ai vjen, sepse urdhër gjykata vendase për të mbetet në fuqi. Kryeministri kosovar dje permes agjencis se lajmeve “Presheva Jonë” ishte shprehur i gatshem te vizitoj Presheven , madje edhe Beogradin ne fymen e bashkepunimit mes dy vendeve fiqnjsore dhe favor te paqes dhe stabiliteti ne rajon.

“Gjykata jonë është përgjegjëse për të dhe ajo patjetër do të arrestohet nëse është në dispozicion të policisë,” tha Stefanoviç për lirimin e të përditshmes Kurir nga e premtja, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Haradinaj ka thënë më parë se ai ishte i gatshëm të vizitojë Preshevën me ftesë të autoriteteve lokale, dhe në Medvegjë dhe shtoi se ai nuk do të lëvizë në mënyrë të paligjshme, por me leje nga autoritetet serbe.

Serbia Haradinaj akuzohet për krime lufte gjatë konfliktit të armatosur në Kosovë në 1998 dhe 1999.

France në një urdhër të lëshuar nga Serbia, më 4 janar, 2017. Haradinaj arrestohet, por Gjykata e Apelit në qytetin francez të Colmar rënë në fund të prillit të vitit të kaluar, kërkesa e Serbisë për ekstradimin e Haradinajt.

Garancitë për Haradinaj dhe Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi njoftuar nga autoritetet serbe, ato nuk mund të shihen nga Interpol, tha Stefanovic duke shtuar se ata janë në bazën e të dhënave të Interpolit, por ata nuk ishin të dukshëm.

Presidenti aktual i Kosovës, ndërsa ministri i atëhershëm i Punëve të Jashtme, Hashim Thaçi, njoftoi ardhjen e tij në Beograd në prill të vitit 2015. Ministri Stefanoviç pastaj njoftoi arrestimin e tij nëse ai arriti. Në fund, Thaçi anuloi pjesëmarrjen në tubimin ku ai ishte i ftuar.

SHPËRNDAJE