Në kët nat te madhe dhe te lavdijshme eshte mire qe te perpiqemi e ta shfritezojme ne ibadet,lexim te Kuranit, duke bete lutje te Aallahu xh.sh.,me shpres që Allahu xh.sh. per nder te kesaj nate neve si gjunahqar tna i fal gjunahet dhe te na fus nen meshiren dhe rahmetin e tij.

Ket nat duhet ta dallojm nga netet tjera edhe ate duke iu afruar sa me teper Allahut xh.sh.

Dijetaret Islam thone se ne ket nat eshte mire qe te falet nje namaz prej 12 rekatesh e qe quhet Haxhet namazi. Ki namaz falet pas namazit te jacis sipas ketij rregulli.

Ne cdo namaz te kerij rekati pas fatihas(Ejhamdulillahit) 10 her lexohet sureja Ihlas(Kulhuvallahi)

Pas faljes se ketij namazi eshte mire qe te lexohen edhe keta:

4hera sureja fatiha

100 her “Subhanallahi vel hamdulillahi ve la ilahe ilallahu vallahu ekber.Ve la havle vela kuvvete illa bilahil alijil adhim”.

100 her istigfar.

100 her salavati sherif.

Dhe pasi te kendohen keta behet duaja.

Ne dua mund te themi edhe kete” O Zot per nder te kesaj nate te bekuar qe me fuqin tende bere qe i derguari Yt,te ngjitet na shtat kat qyej,ashtu sikur qe leshove meshiren per te, lesho meshiren tende edhe ndaj nesh qe meshira Yte tna kaploj e gjunahet tona tna i fshij.

O Zot ashtu sikur qe ngrite Muhammedin a.s. ne qyell,neve nga gjunahet na pastro dhe na i ngrit edhe veprat tona te mira.

O Zot na mbroj nga cdo e keqe e keasj dhe asj bote,na ruaj nga fitneja dhe nga sherri,mos na sprovo me gjera qe nuk mund ti mbajm.

O Zot mos na largo nga meshira dhe rahmeti Yt, se poqese Ti na largon nga meshira Yte, ateher ne tkuj meshir ne te shpresojm.Amin.

Dita qe vjen mbas nates se miraxhit eshte mire qe te kalohet ne Agjerim,dhe ndermjet namazit te drekes dhe Iqindis mire eshte te falet nje namaz 4 rekatesh.

Ki namaz falet sipas ketij rregulli

Ne cdo rekat pas fatihas lexohet 4 here Ajeti Kursijja,5 her sureja Kafirun,5 her sureja Ihlas,5 her sureja Felek dhe 5 her sureja Nas.

Dhe me ne fund te gjith muslimaneve ua uroj ket nate te bekuar,duke shpresuar qe Allahu xh.sh. per hire te kesaj nate edhe neve tna i fal mekatet dhe mos tna largoj nga meshira dhe rahmeti i Tij.

Urime nata e mire e Miraxhit.

Me respekt

Uzeir Ibrahimi.

SHPËRNDAJE