EKSKLUZIVE : INTERVISTË ME MYFTIUN E KOSOVËS MR.NAIM TËRNAVA: Në këtë intervistë të parë për ket vit dhënë agjencisë informative kombëtare « Presheva Jonë » Mr.Naim Tërnava, kryetar i Bashkësisë Islame të Kosovës  përvec situatës konfesionale dhe asaj politike në Kosovë flet edhe për shqiptarët e Luginës së Preshevës. Gjatë kësaj bisede me myftiun e Republikës së Kosovës z.Tërnava, ai me kënaqësi shprehi dëshirë t’i  përgjigjur AIK « Presheva jonë »  këtyre pyetjeve :

–        A ekzistojne rryma ekstreme muslimane apo vehabiste në Kosovë ?

–        Shamia dhe lenda fetare në shkollat tona përballë institucioneve kosovare ?

–        Pse bashkëjetasa muslimanëve dhe katilikëve në Kosovë  duhet të shërbej si shembull në Evropë ?

–        Pse arabët dhe Vatikani hezitojnë në njohjen e shtetit të Kosovës. Kush, ku duhet të lobojnë  muslimanët e Kosovës në Vatikan apo katolikët e Kosovës në Medine ?

–        Kisha ortodokse serbe a ju printe masakrave dhe gjenocidit në Kosovë dhe si shpëtoi Medresja « Alaudin » nga bombardimet serbe…

–        Për takimin sekret të komuniteteve muslimane nga Turqia, Serbia, Sanxhaku e Maqedonia…Kosova dhe myftiu Tërnava a i shin prezent ?

–        Myftiu Tërnava është pro-amerikanë apo ka lidhje me ekstermsitët muslimanë ?

–        Si ju mvesh myftiut Tërnava gjoja « sipas tij, shqiptarët qenkat Turq » dhe cfare mendon për Skenderbeun, luftoi me shpat…me kryq apo me hanzë kundër turqëve?

–         Në Luginën e Preshevës sa liderë politikë, gati po aq edhe liderë fetarë…Ata, kah duhet t’i kthejnë antenat, kah BG apo PR ?

–        Vetëm Adnan Ahemti e dinë sa mjëra euro ka marrur për ndërtimin e medresës në Preshevë…Sa medrese do te ndertohen ne Preshevë?

–        Cfarë kerkon myftiu Tërnava nga shqiptarët në Zvicër dhe diasporë ?

Pra, për gjitha keto  mund të lexoni NESER (në dy vazhdime) intervistën me njeriun numër një të muslimanëve në Kosovë Mr.Naim Tërnava…e deri atëherë durim, « sabër »…Lexim të këndshëm dhe Allahu kabull ditën e gjumasë ata që e falin e ata që nuk e falin Zoti jua bëft qaren dhe të tjerëve ju urojmë një uikend të qetë…

SHPËRNDAJE