Tarifat me cmime drakonike të doganave mes Kosovës dhe Serbisë  janë pritur me shqetësim dhe reagime të mëdhaja nga përfaqësuesit e Luginës së Preshevës. Lidhur me këto Dr.Skender Destani, kyretar i BDL i ka deklaruar sot agjencisë informative „Presheva Jonë“ se „ne përfaqësuesi, sidimos popullata jonë është e zhënjyer me poltikën e Prishtinës zyrtare e cila ka pritur një relaksim dhe afrim i Kosovës  mes Luginën e Preshevës dhe jo këto masa strike të tarifave kufitare ku kanë distancuar viset tona.  Me keto masa strikte dëshmojnë edhe atë, se tërë ato biseda e deklarata të lidershipit të Luginës paskan qene vetëm farase dhe  demagogji…“

 

Në vazhdim lideri i BDL-yë z.Destani pohon se me këto politika te saknskioneve dhe embargo kundër qytetarëve nuk mund të bëhet integrimi i vendeve ballkanike në BE „Përderisa ne vendet e cilvilizura, ne ato perendimore nuk ekzisotojne keto embargo, tek ne fatkeqësisht ato po aplikohen. Masat e reja doganore kan e futur shqiptarët e Luginës „sendwitsch“  mes Kosovës dhe Serbisë duke izoluar toalisht. Përderisa sot ne Evropë po ndetohen ura bashkepunimi dhe levizje e lire për qytetarët dhe bizneseve ne ballkanin ende azhodohet  me tradita koministe. Në Kosovë e Serbi leje qe nuk hjeken barrierat  e ndarjes, siq janë barrikadat serbe, tash vehen edhe barrikada ekeonomike dhe sanksine tjera mes popujve, ne kete rast ne kufirin mes Serbisë dhe Kosovës ku shqiptarët e Luginës goditen më shumti  të cilët sot janë të lidhur ngusht me shtetin amë, Kosovën, sikur thoni me mish. Dhe keto masa ndshta nga Serbia ishin pritur, por jo edhe nga Kosova..Prandaj Qeveria e Kosovës duhet të kujtohet mirë dhe të bëjë dic konkrete në përmismin e ketyre politikave duke hequr dorë nga izolimi dhe diskriminimi i lëvizjes se lirë të qytetarëve të Luginës së Preshvës në drejtim të Kosovës…“

SHPËRNDAJE