Preshevë, 30 shtator

Sidoqë tëjetë  provokim, secesional apo e vërtetë, sot është parë për herë të parë pasaporta të Republikës së Sanxhakut. Në faqen zyrtare Meshihatit të Sanxhakut (Bashkësi Islame e Serbisë) në Facebook rrjet social u shfaqën fotografitë e pasaportës së kuqe me simbolin e flamurit të Republikës Sanxhakut (në ballinë e shkruar edhe në shqip: Republika e Sanxhakut) atij  boshnjak dhe me mbishkrimin arabisht e turqisht. “Kurir” ka arriti ta kap  shpejt atë edhe pse imazhi është tërhequr me shpejtësi, njofton agjnecia informative kombëtare “Presheva jonë”.

 

Lidhur me pasaportëne re të Republikës së Sanxhakut ka pasur menjëherë reagime nga autoritet serbe, por ende jo zyrtare për shkak uikendit, pas së cilës pasaportë do të nxisë reagime dhe debate të nxehta nesër në Beograd e Serbi. Sipas njoftimeve të para të disa mediave serbe,  pas kësaj pasaporte po qëndruar myftii i Sanxhakut z.Muahmer Zukorlic.

SHPËRNDAJE