(Shiko poshtë edhe në VIDEO tek TV Presheva Jonë”)

SHQIPTARI nga Rahovica e Preshevës lahet në pendë në minus 15 grad celzius ?!

Profesor Ylber Haliti nga Lugina e Preshevës ketë aktivtet e bëri në pendën e fshatit Rahovicë i cili për nderë të katërvjetorit të pavarësisë së Kosovës dhe 100 vjetorit paavrësisë  testoi duke dëshmuar se edhe shqiptari mund t’i qëdnrojë të fothtin me temperatura ekstreme të ulëta, në minus 15 gradë celzius. Kur shqiptari për këto pavarësi kanë rrezikuar, kanë dalur para plumbit, si mos të dal unë para akullit, ka thënë profesori shqiptar nga Presheva,njofton agjencia informative  kombëtare „Presheva Jonë“.

 

Preshevë, 19 janar/AIK-Presheva Jonë

Siq po e shifni në foto, ky njeri i zhytur në ujë nuk është në Siberi e as në Australi por në Preshevë.

Pra, ky është profesori i edukatës fizike Ylber Haliti i cili më 17 shkurt (ditën e pavarësisë)  ka bërë një test jo vetëm me trupin e tij por edhe me atë, siq thotë ai, a mundet edhe shqiptari ta bëjë një gjë të tillë, sikur disa persona në botë, që në mes të këtij dimri të zhytet në ujë akull të ftohtë  dhe t’i qëdrojë acarit të madh me tempertaura ekstreme të ulëta.

Në fakt, para se t’i hynte këtij misioni për t’i bërë rrezistnecë këtij acari me temepratura të ulëta esktreme, ai ishte përgatitur, kishte vrapuar nja dy orë, për ta nxehur trupin  me qëllim të arritjes së ekulibër temperaturës, për t’i bërë ballë acarit të madhe në ketë dimër.

Këtë provim profesor Ylberi e bëri në pendën e fshatit Rahovicë i cili për ta ushtruar keëtë test aij ju është dashur  ta  thyernte  vete akullin pre 60 cm për t’u futur në ujë me temperaturë -15 gradë celziues, njofton agjencia informative  kombëtare „Presheva Jonë“

Ky aktivitet i pofesorit të edukatës fizike nga Rahovica e Preshevës u ndoq nga shumë kurreshtar, nxënës dhe kolegë të tij si dhe banorë të fshatit Rahovicë.  Ai këtë inciativë e kishte ndërmarur me dëshirë se sa e mundet një gjë të tillë të bëjë edhe shqiptari për t’i përballuar temperature ekstreme,  për cka ja arrit me mjaft sukses i cili për disa minuta notoi në ujë të ftoftë të buluar me dëborë e akull. Ai këtë evenement inetresant  e kishte ndërrmarur në kuadër të një sër aktivitetesh me rastin e  katërvejtorit të pavarësisë së Kosovë dhe 100 vjtorit të pavrësisë me qëllim për t’i argëtuar të rinjtë shiptare nga Lugina me rastin e kësaj festave kombëtare.

SHPËRNDAJE