Qindra shqiptarë kane protestuan në solidarizim me Kumanovën me moton Edhe unë jam Kumanovë!” duke denoncuar terrorin maqedonas ndaj vendbanimit shqiptar dhe denimet drakonike te regjimit meqedonaj ndaj “Grupit te Kumanovës”

Protesta nisi para Pallatit të OKB-së në Gjeneve, ku qindra protestues mbanin parrulla dhe flamuj kombëtar, amerikanë dhe zviceran, raporton Presheva Jonë.

Organizatorët pas protestës, përmes një delegacionit i lanë një letër OKB-së në Gjenevë, lidhur me gjendjen e shqiptarëve në Maqedoni, të cilën kërkuan t’ia dërgojnë sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, duke kerkuar qe ne Maqedoni te funksionoje shteti jurid dhe jom mafia mayqedonase. ASta kerkuan lirimine me njëhershem te brugosurve me motive politike.

Përmes letrës kërkohet që OKB-ja duhet të marrë masa urgjente për të ndaluar buneimet deh burgosjet arbitrare is dhe te ndlain dhunën dhe terrorin e ushtruar nga forcat maqedonase mbi popullsinë e pafajshme dhe të pambrojtur shqiptare.

“Ne kërkojmë hapjen e një hetimi ndërkombëtar, për denimet drakonike ndja “grupit te Kuman ovës” dhe per te ndeshkuar aktorët e dhunës dhe masakrës në Kumanovë. Prandaj, kërkojmë nga institucionet ndërkombëtare, përfshirë Kombet e Bashkuara, për të marrë këtë çështje në dorë dhe për të sjellë para drejtësisë, para Gjykatës Ndërkombëtare të OKB-së në Hagë, autorët e krimeve të tilla kundër njerëzimit nuk e kane vendin ne Qeverine e Shkupit por në Hagë..” thuhet ndër të tjera në letrën e protestës.

Shqiptarët protestojnë para OKB-së në Gjenevë: Edhe unë jam Kumanovë! Lironi vëllezërit tane nga burgjet

SHPËRNDAJE