Edhe një shqiptar tjetër në Zvicër po hetohet për miliona borxhe ndaj shtetit. Kompania e cila është e udhëhequr nga Arton B, ka miliona borxh dhe është paditur në të njëjtën kohë. Ai po hetohet për mashtrim dhe për pastrim parash.

Nga një mekanik, Arton B, 29 vjeçar u shndërrua në një sipërmarrës shumë të njohur në Internet. Ai dhe familja e tij po e “shijojnë jetën në maksimum”.

Fotot nëpër botë, në avionë privatë janë vetëm një nga dëshmitë për jetën luksoze që bën ai. Ai gjithashtu ka edhe një pasion për veturat e shtrenjta dhe orët.

Por, kompania të cilën ai e udhëheq që ka në qarkullim 12 milionë euro, tashmë po raportohet se ka disa probleme.

Për këtë Arton B, thotë se janë probleme që i kanë disa kompani, duke thënë se vetëm kanë vonesa në pagesa.

“Çdo kompani ka vonesa në pagesa. Kjo ndodh”, thotë ai.

Mirëpo, siç raporton Blick, raportohet se Arton B, i ka 12 milionë franga zvicerane borxh shtetit.

Sipas Blick, kompania e tij ishte specializuar në kriptovaluta, dhe kështu kishte sjellë një produkt të ri në treg.

Të gjitha zyrat janë bastisur kohëve të fundit, ndërkaq, disa njerëz ende po presin për paga. Njëri prej tyre Andi F, ish menaxher i shitjeve tha se kishte punuar shumë në mbrojtje të produktit ndërkaq, momentalisht thotë se ndihet krejtësisht i çmendur.

Zyra e prokurorit publik të Thurgaut tha se është e interesuar që të mësojë gjithçka rreth kompanisë, derisa kanë konfirmuar edhe një procedurë penale.

Sipas informacioneve kompania  LOOK, dyshohet për mashtrim dhe pastrim të parave. Fokusi është në transferimin e pesë milionë frangave të një biznesmeni i cili dëshironte të investonte në modelin e biznesit të kriptos.

“Paratë janë përdorur për të mbuluar kërkesat e pazgjidhura dhe për të financuar mënyrën e jetesës së menaxhmentit”, tha avokati i investitorit. Në dhomë ekziston dyshimi i një sistemi të mbledhjes. “Të gjitha fondet e këtij investitori të madh janë fluturuar tërësisht në pajisjet e minierave,” thotë Arton B.

SHPËRNDAJE