medvvv

Sot ne Fushë të Kosovës, qytet ky i cili tashme  konsiderohet “kryeqytet” i Lugines se Preshevës jane tubuar qindra “azilantë” ne tokë te vet te debuar nga Serbia viteve te fundit. Me këtë  rast ata  kanë zhvilluar nje ser aktivitetesh. Shqiptarët e Medvegjës sot  ne Fushë Kosovë me tupan kërkuan të kthehen në vendlindje!.  Ooo..milet duam të kthehemi ne shtëpitë tona, në tokat e stërgjyshërve tanë!, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë

 

Aktualisht ne Fushë Kosovë gjenden mbi 8 mijë qytetarë me origjinë nga Lugina e Preshevës, shumica prej tyre janë nga Medvegja dhe  Presheva disa nga wjfi (bznis) e dis anga zori te debuar nga Serba. Sidoqoftë, organizaterët kane kritikuar aktutetet loklae ne Luginë qe nuk bejne asgje per ta. Ata njezërit kane kerkukra nga utoritetet shiptare,  sidomos atyre  lokale  ne Lugnen e Peshevës qe t ju mundësojne te kthehen sa  me pare  ne vendlindje e tyre, aty ku kane lene shtëpite, shkollat, aty ku kane lënë tokae  ytre, kosat dhe bagëtine..Këti tubimi edhe me i dhane kuptimin e jehones dhe zerit te shiptareve nga kosoav aLindor se jane te gjllaë przenca dhe prezentimi i SHKA “Shqiponjat e Medvergjës2 të cilet kenaqën ato pak minuta bashke me  bashkekombasit e yte en Fushe Kosovë perkunder halleve dhe merzijave për vendlindjen e tyre.

 

Shqiptarët e Medvegjës sot  ne Fushë Kosovë me tupan kërkuan të kthehen në vendlindje!. Ooo..milet duam të kthehemi ne shtëpitë tona, në tokat e stërgjyshërve tanë!..

medvdee

SHPËRNDAJE