Foto: Presheva Jonë

Gjenevë, 6 prill /Nefail MALIQI -Presidenti shiptar Ilir Meta ka dekretuar ambasadorët e rinj në OKB dhe UNESCO. OKB me amasadore te re ne Gjenevë, Filloreta Kodra iken, vjen Ravesa Lleshi, njofotn agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

OKB bëhet me dy ambasadore shqiptare (Kadare dhe Lleshi)

Kreu i Shtetit gjithashtu ka dekretuar emërimin e Ferit Hoxhës, ambasador pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO), rezident, duke liruar më parë nga detyra zonjën Venera Domi.

Vajza e Ismail Leshit, ish-ministër i Mbrojtjes në Qeverinë socialiste të vitit 2000 dhe mbesa e Haxhi Lleshit, kryetar i Presidiumit të Kuvendit Popullor në periudhën 1953-1982, Ravesa Lleshi është nominuar nga Presidenti Meta ambasadore shqiptare ne OKB ne Gjenevë. Ajo me pare ishte ambasadore e Shqipërisë në OSBE në Vjenë.

Meta dekretoi emërimin e zonjushes Ravesa Lleshi, ambasadore në Misionin e Përhershëm të Republikës së Shqipërisë pranë zyrës së Kombeve të Bashkuara dhe Organizatave të tjera Ndërkombëtare në Gjenevë, rezidente, duke liruar nga detyra Filloreta Kodrën. Do thkesuar se Shqiperia sot eshte shembull e integrimeve te femres ne diplomcin e e jashtme, qe sipas agjencisae se lajmeve “Persheva jonë” sot ne vendet boterore kemi mbi 20 femra shqiptare ambasadore. Mjafton te permendim ketu Besiana Kadre, ambasadore ne OKB, Ravesa Lleshi, ambasadore ne OKB, Suejla Janina, ambasadore ne BE etj…

SHPËRNDAJE