Gjatë sesionit të zhvilluar në Bruksel, ku u diskutua mbi samitin e BE-Ballkani Perëndimor që u zhvillua dje në Tiranë nuk kanë munguar as batutat.

Një karikaturist i pranishëm në panel, në fund të fjalës së tij, përmendi edhe një shaka që sipas tij ka të bëjë me faktin se kur do të anëtarësohet Shqipëria në Bashkimin Europian. Ai thoshte se sipas kësaj “anekdode” Shqipëria do anëtarësot kur BE-ja të mos ekzistojë më. E menjëhershme ka qenë përgjigjia e Ramës i cili e ka korrigjuar, por nuk është kursyer në batutë.

Ka edhe një shaka anekdodë shqiptare që Edi nuk e përmendi, por ata që pyeta nga Shqipëria ma përmendën. Çështja është kur do të anëtarësohet Shqipëria në BE, dhe përgjigjia është kur BE të mos ekzistojë më”, tha karikaturisti.

Më duhet ta korrigjoj pak burimin e shakasë. Ky burim nuk është Shqipëria. Në Shqipëri shakaja ishte ndryshe. Gjatë kohës kur luftonim ishin të dëshpëruar se s’donin të na flisnin. Ishte një europtimisht dhe një europesimist. Europtimisti tha se Shqipëria do të anëtarësohet në BE bashkë me Turqinë. Europesimisti thoshte Shqipëria do anëtarësohet në BE kur Turqia të ketë Presidencën e BE-së.Ky është dallimi. Ndërsa kjo derisa të mos ekzistojë më BE-ja duket si depresion serb”, u përgjigj Rama.

SHPËRNDAJE