pe3edddRajashtan, 1 korrik (PJ)  – Fotoja lart eshte shokuese dhe ka tronditur opinonin botëror qe tregon njeriun, 35 vecar qe e merr për nuse nje fëmije, një gjashtë-vjeçare ?!. Policia ka arrestuar Ratan Lal Jat nën Ndalimin e Aktit Martesa e fëmijëve qe nga viti 2006.njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke u referuar mediave angleze.

 

Një burrë 35 vjecar, jo-musliman, martohet me voglushen 6-vjeçare ?! Cdo lexues sigursiht i ka renë ne sy ky titull dhe sigurisht do te pyesnin pse bash “jo-musliman”. Përgjigjia thjeshtë, sepse mediat sidomos tonat,  sa here qe shofin dikend me shami n krye ja fusin “muslimane” sidomos kur eshte fjala për lajme të zeza ?!

 

Ky mashkull quhet Ratan Lal Jat, 35, është një anëtar i zgjedhur vendor i këshillit të fshatit Gangrar, në Rajasthan, India West.

“Presheva jonë” ka mesuar se më 23 qershor, është menduar se Ratan Lal Jat martohet nusja jashtëzakonisht të re fëmijëve në frontin e pesë dëshmitarëve në një ceremoni sekrete tempull fshat. Ndërmjetësi martesa lokale Jamuni Bai – njohur për rregullimin e martesave të tilla për tarifat – u tha të jetë i pranishëm.

Policia shpjegoi se ceremonia shqetësuese Ratan Lal JAT ishte për të përmbushur kërkesat e Nata Pratha.

Një porosi e lashtë lokal, Nata Pratha dikton se çdo burrë i martuar mund të ketë një marrëdhënie me një grua të martuar, nëse ai ofron kompensim financiar, të dy të dashuruar duhet të jenë të martohet.

Sepse Ratan Lal Jat ishte i vetëm, ai u martua me vajzën gjashtë-vjeçare, në mënyrë që të përputhet me traditën moshën e vjetër.

Familja e vajzës u paguan një tarifë të pazbuluar dhe edhe pse ajo tani është i martuar me një burrë 29 vjet më të lartë të saj, ajo mund të vazhdojë të jetojë në shtëpinë e saj familjare.

Gyanendra Singh, inspektori dhe oficer Stacioni Shtëpia e Gangrar, tha: “Ne kemi mësuar në lidhje me incidentin kur fotot e dasmës filluan të qarkullojnë në aplikacionet e rrjeteve sociale. Ne arriti të kapte nga fotot dhe kemi dërguar një ekip për të hetuar çështjen.

“Ne kemi gjetur Ratan Lal kishte martuar një të mitur për të ndjekur mosha-e vjetër doganore. Por, për ne është një rast i qartë i martesës së fëmijëve dhe kemi arrestuar Ratan Lal JAT nën ndalimin e martesës së Fëmijëve Akti 2006. ‘kna dekalruar autortitet indiane.

Sa i përket ndërmjetësi martesës, Inspektori Singh shtoi: “Por Jamuni Bai është në arrati dhe ne kemi nisur një operacion për të gjetur të gjithë dëshmitarët e përfshirë në martesë ilegale të fëmijëve.”

SHPËRNDAJE