Këto ushtrime ushtarake janë mbajtur vetëm disa ditë para se SHBA të fillon shpërndarjen e sistemit të mbrojtjes nga raketat në Koren e Jugut.

 

Pas kësaj, Kina i ka dërguar një mesazh Uashingtonit se do të ishte mirë që menjëherë të tërhiqeshin sistemet e raketave në Korenë e Jugut, pasi kjo rrezikon gjendjen në rajon.

 

Kim Jong-un një javë më parë i ka dërguar një kërcënim Seulit dhe Uashingtonit, duke thënë se Koreja e Veriut do të jetë e pamëshirshme ndaj armiqve.

 

Dy Koret janë teknikisht ende në luftë, sepse pas përfundimit të Luftës së Koresë (1950-1953) është nënshkruar një armëpushim, por jo një traktat paqeje.

SHPËRNDAJE