seknd112Bujanoc, 30 qershor  -Kuvendi komunal i Bujanocit gjatë seancës e sotme me shumice votash ka krorgjuar emrin e sheshit kryesor të Bujanocit me shumice shqiptare nga  “Karaxhorgje Petrovic” në “SKEDNERBEU”. Propozimi i emërtimit të sheshit të Bujanocit, u votua me 22 vota pro  dhe 14 kundër, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Propozimi për emërtimin e sheshit  DOLI nga kryetari i kuvendit  komunal, Jonuz Musliu, njhereit ish-drejtor poltik i SHP te UCPMB-së  i mbështetur edhe nga kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi

 

Shaip Kamberi, theksoi se kjo është konfrom shumices se popillates ne qytetin tonë dhe barazi mbi gjitha për  zhvillimin e komunës së Bujanocit. “Krejt normale eshte qe ne nje mejdis me shumice shiaptre qe sheshi yne ne Bujanoc te quhet “Skenderbeu” qe duket se jemi vonuar, megjithse pa fajin tone, meqe ne Luginen e Presheves ende ka pasur elemente te regjimit te Miloshevicit..” ka deklaruar për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” z.Musliu , kryetar i KKSH-së duke shtuar se “kjo eshte krejt normale kur dihet se sot ne shume qendra evropiane ka buste dhe rruge apo sheshe me emrin e  Skenderbeut si ne Gjenevë, Burksel, Itali deri në SHBA..”

Për këtë vendim pos partieve ne pushtetin lokal ishte edhe opozita shqiptare (PD e Nagip Arifit) dhe të tjera

Do përujtuar se para kater muajsh (3 mars)  të këtij viti ishin venë tregues në sheshin kryeskor me emertimet e aprovuara atëhërë në te ashtuquajturin “sheshi paqes i Karaxhorgjit”

Vendimi  i kuvendit komunal për emrin e ri të sheshit “Skenderbeu” në Bujanoc do të shkoj si njftoim edhe ministrisë përkatëse në Beograd.

SHPËRNDAJE