Preshevë, 11 shtator  -Shefi i Interpolit Meng Hong Vej sot ka viztituar Beograd ne prag te Asamblese se Pergjithshme, kui ka takuar autortetr serbe ne rajon. Hongvej tha se kjo organizatë kërkon nga shtetet anëtare të heqë urdhër-arrestet konsiderohen në bazë të legjislacionit të brendshëm dhe pastaj vendos nëse kërkesa është në përputhje me rregullat. Siq dihet ne kete vit ne Dubay ne asamblene e perjgithshme te Inperpoil-it pritet anetaresimi i Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

She i  Interpolti Hong Vej gjate qndrimit ne Boegrad ka takuar Ministrin e Brendshëm Nebojsha Stefanovic.

“Unë mendoj se ne kemi komunikim të shkëlqyer me Serbinë dhe me sukses të zgjidhur çështjet ekzistuese,” tha Hongvej në Pallatin e Serbisë, pas një takimi me Ministrin e Brendshëm Nebojsha Stefanovic.

Ai shpjegoi se, kur një anëtar i organizatave të Interpolit aplikojnë për urdhër për të rritur ndjek rregullat dhe në bazë të dokumenteve ligjore të shqyrtojë duke i kërkuar çdo organizatë anëtare dhe një vendim nëse aplikimi në përputhje me rregullat, tha Hong Vej.

Hongvej shtoi se Interpol nuk sjell ndonjë vendim të veçantë për një aplikim të veçantë.

Pos bashkepunimit te Intzerpolit me Serbinë  Meng Hong Vej dhe Stafanovic kane folur edhe per listat e perpiluara nga ana e autoriteteve serbe ndaj dhejtra emrave nga radhet e shqiptareve te Kosovës, madje ne mesin e tyre edhe personalitete te larta shteterore, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Stefanoviq kërkohet të specifikojë çfarëdo lloj të urdhrave të gjykatës në fjalë, dhe që përmendet kur ai tha se autoritetet të veprojnë mbi ta në rast se vizita e kryeministrit Hashim Thaçi në jug të Serbisë e Kosovës, ka thënë se sundimi i ligjit do të thotë për të vepruar sipas urdhrave të gjykatës.

“Në rastin kur një shtet parashtruar kërkesën me të cilën ai nuk pajtohet me anëtarë të tjerë këmbëngulin se shtetet anëtare të Interpolit informuar konsultime ineternet për të arritur një dogvora të përbashkët”, tha kreu i Interpolit.

Ministri Stefanoviq tha në një konferencë të përbashkët për shtyp me Hongvejom ka thënë se Serbia ka një bashkëpunim të fortë, të fortë dhe intensiv me Interpol, dhe kjo është vetëm këtë vit, deri në fund të gushtit, pas një urdhër arresti ndërkombëtar me kërkesë të Serbisë jane arrestuar 149 persona, ndërsa Serbia nga urdheri ndërkombëtar ka arrestuat 67 vetë në territorin e vete.

Stefanovic me njeriun  numer nje te Interpol-it shprehen kundërshtimet e Serbia  ndaj Kosovës që të bëhet anëtare e kësaj organizate ndërkombëtare, e cila bashkon policise 192 vende.

SHPËRNDAJE