Preshevë, 13 shkurt -Ljubisha Dikovic, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Serbisë gjendet në listën e 57 serbëve, për të cilat Prishtina ka  lëshuar një urdhër të kuq (The Red List) të Interpolit për krime lufte të kryera në Kosovë. Por, burimet nga Interpoli kane njoftuar agjencinë  e lajmeve “Presheva jonë” kjo nuk do te merret parysysh pasi Kosova s’eshte anetare e kesaj organizate boterore policore.

Por Interpol me seli ne Lion nuk e ka privuar krkesne e Prishtinës  që të ketë të drejtë që të lëshoj fletë arreste në INTERPOL përmes EULEX-it, për personat e dyshuar apo pjesëtarët e ushtrisë e policisë serbe të cilët kanë kryer krime lufte gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Lobimi i dobët i Kosovës tash po i del bumerang ketij shteti me te ri te Evropës te cilit ju mungojne njohje te reja nga disa vende anëtare të OKB-së, cka edhe ka penguar vendin që të jetë me të drejta të plota në organizatën ndërkombëtare të Interpol-it.

Sidoqofte, nëse i besohet pralit serb “Informier” autoritetet shqiptare në janar, pas arrestimit në Francë e Ramush Haradinajt, ksapk urdhëruar aktivizimin e nja dhjetra aktakuzave kundër serbëve. Përveç shefit te armtes serbe gjenralit Dikovic urdhratarrest nderkombëtar  ne Interpol janë lëshuar edhe per General Momir Stojanovic dhe ish-kreun i  xhandarmerisë serbe Goran Radoscavljevica Gurija, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Burime të mirë-informuara diplomatike thonë se shqiptarët si dëshmi kundër Dikoviq përdorni materiale të Drejtën Humanitare. Dikoviq në Gjykatën e Lartë në Beograd dëshmuar se këto akuza janë të rreme, një gjykim Kandic urdhëruar të paguajë atij kompensim.

SHPËRNDAJE