Trupat nga Shtetet e Bashkuara dhe Filipinet e kanë filluar ushtrimin ushtarak afër ujërave të kontestuar në Dtin Kinez Jugor.

Në këto ushtrime, në ujdhesën perëndimore Palavan, janë të involvuar afro 7 mijë ushtarë. Ushtrimet do të zgjasin dy javë.

Javën e kaluar ushtria e Kinës ka tërhequr vërejtjen se ushtrimet e shtojnë rrezikun e konfrontimit ushtarak lidhur me ujërat e kontestuar.

SHPËRNDAJE