UASHINGTON, 20 janar /ATSH  –Republikani Donald Trump bëhet sot presidenti i 45-të i SHBA-së pasi ka bërë betimin mbi biblën para Kapitolit në Uashington.

Pak më herët, zëvendëspresidenti i tij, Mike Pence bëri betimin gjithashtu./G.S/

Kur eshte fjla per fitoen epersidnetintite ri amerikan, te 45-te me ardhe agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” eshte mediumi i pare shqiptar nga prevoja e gazetarise dhe diplomacise gjeostrategjive nderkombëtare kishte shkruar më 2 nëntor, pra, nje jave para zgjedhjev ne SHBA se  skroi shkrimin me titull “Presidenti i ardhshëm i Amerikes e ka emrin Donald Trump!”

Presidenti Trump fillimisht shprehu mirënjohje duke falenderuar “të mrekullueshmin” presidentin Obama.

Ai premtoi se do të transferojë pushtetin e Uashingtonit drejt popullit.

Presidenti Trump premtoi “një përpjekje të madhe kombëtare” për të rindërtuar SHBA-në.

U shpreh se presidenca e tij do t’i tregojë rrugën Amerikës dhe botës për vitet në vijim.

Trump shprehu keqardhje që Amerika financon armë për vende të tjera.

Ai pohoi se duke nisur që tani, Amerika do të jetë e para.

Trump parashtroi dy rregulla, të blesh produkte amerikane, të punësosh shtetas amerikanë.

“Terrorizmi islamik radikal do të çrrënjoset”, pohoi Trump.

Ai premtoi se do të forcojë aleancat e vjetra dhe se do të krijojë të reja.

Trump bëri thirrje për një krenari të re kombëtare që do t’i tejkalojë ndasitë

 

2 Nentor 2015: “Presheva Jonë: Presidenti i ardhshëm i Amerikes e ka emrin Donald Trump!

Ata takohen përsëri balle-per-ball një javë para vendimit të madh. Përparimi i Hillari Clinton kundër Donald Trump ka zvogëluar në masë të madhe, aq shumë sa afër mendësh fitues mund te jenë kesja ardhe republikanët, shkruan analisti për maredhënie nderkombëtare i agjencisë së lajmeve  “Presheva jone”.

Pra,  Donald Trump ka gjasa te medha te jete president i ardhshëm i Amerikës per shume aresyera, në rend të parë per shkak se populli amerikan voton e jo te tjerët, se dyti per shkak propagandës se shfrenuar, shpifjeve kunder tij dhe së  treti per shkak Euforise se ekzagjeruar pro Clintonit sidomos ne Kosovë, cka sigurisht dhe besohet se presidentin amerikan nuk e zgjedhe as Kosova e as Serbia por popopulli amerikan.

SHPËRNDAJE