Prishtinë, 6 prill  -Nje delegacion nga Presheva përfaqësues të shqiptarëve nga Lugina  tze prire nga Shaipo Kmaberi moren pjese ne një konferencë në Prishtinë shquiptareve dhe sitautes ne ballkan, ne te ctakim pos perfaqesuesve nga Kosva e Sqhiperia, ka pasur edhe serbe, dilomate veroioan te SHBA-ve dhe nga NATO, njotn aghjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Fillimisht kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi gjatë diskutimit të tij në konferencën “Skenarët e ‘Finales së Madhe’ ndërmjet Kosovës dhe Serbisë”, të organizuar në Prishtine foli për domosdoshmerinë e Luginës si pejse e këtij procesi.

“Lugina e Preshevës të jetë e përfaqësuar në mënyrë përmbajtësore në bisedimet Kosovë – Sërbi, reciprociteti i patjetërsueshëm”, tha mes tjerash Kamberi.

Presidenti Hashim Thaçi, pas 7 vjetësh dialog me Serbinë, në këtë konferencë tha se ka ardhur koha për marrëveshjen ligjërisht të obligueshme.

Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi, tha në konferencën e sotme në Prishtinë nën titullin “Skenarët e finales së madhe të Kosovës dhe Serbisë”, organizuar nga Instituti RIDEA, me mbështetjen e Ambasadës Norvegjeze, që “Lugina e Preshevës duhet të prezantohet në mënyrë domethënëse në bisedimet Kosovë- Serbi , dhe kjo është reciprociteti i detyrueshëm “.

Në konferencë, përveç Kamberit, mori pjesë edhe Presidenti i Partisë Demokratike të Shqiptarëve Ragmi Mustafa dhe Ardit Sinani nga Partia për Veprim Demokratik (PDD).

Konferenca u trajtua edhe nga Hashim Thaçi, Kryetari i Kosovës, Kryeministri Ramush Haradinaj, Kryetari i Komunës së Gjilanit Ljutfi Haziri, Presidenti i Vetëvendosjes Albin Kurti, Ambasadori i SHBA Greg Delavi dhe të tjerë.

 

 

SHPËRNDAJE