Që nga data 1mars e vitit 2002,Ratko Mlladiqi e ka shfrytëzuar të drejtën e tijë mbi pensionin e pleqërisë.
Ministria e Mbrojtjes njofton se pranimi i parave nga Ratko Mlladiq është bërë nga persona të autorizuar nga kjo ministri dhe ata janë Darko Mlladiç, Brandon Bloëers dhe Blagoje Govedarica.

Edhe pse Ratko Mlladiq është i arrestuar tashmë si krimineli më i madhë i rradhës,presidenti serb Boris Tadiq është shprehur se asnjë gjenerali coftë ai i dënuar edhe nga Tribunali i Hagës,nuk mund ti mohohet e drejta mbi pensionin. 
“Familja e tij ka nevojë për atë pension dhe këtë të drejtë nuk do tia shfuqiyojmë” ka thënë presidenti serb.
SHPËRNDAJE